Atenție la produsele de post! La ce pericol te poți expune. Avertismentul directorului ANPC
Publicat pe 15.11.2022 la 11:27 Actualizat pe 15.11.2022 la 11:28
Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, atrage atenția asupra pericolelor la care ne expunem în cazul consumului anumitor produse de post. Astăzi, 15 noiembrie, creștinii ortodocși au intrat în Postul Crăciunului, iar meniul lor va include și produse vegetale gata preparate. În acest caz, trebuie să fie foarte atenți la etichetă și la locurile din care le cumpără.
- De ce să ne ferim în Postul Crăciunului
- Recomandarea șefului ANPC
Românii care țin Postul Crăciunului trebuie să verifice cu atenţie eticheta produselor alimentare promovate ca fiind de post. Directorul ANPC, Paul Anghel, avertizează că oamenii ar putea fi induși în eroare cu ușurință, dacă nu sunt atenți.
Directorul ANPC atrage atenția cu privire la produsele de post și pericolul la care te poți expune
De asemenea, șeful ANPC subliniază că produsele de post trebuie să fie cumpărate numai din locuri amenajate şi autorizate, pentru a fi cât mai siguri că nu reprezintă un pericol pentru sănătate.
Citiți eticheta și verifiicați condițiile de păstrare
Directorul ANPC precizează că produsele de post sunt produse alimentare constituite din ingrediente vegetale, texturat proteic de soia, mixuri pe bază de soia etc, iar consumatorii nu trebuie să cumpere produse cu etichete care nu informează complet şi corect privind conţinutul, ingredientele sau calitatea produsului.
O altă atenționare este cea legată de ambalajele pe care există, pe lângă lista cu ingrediente, afirmaţia "poate conţine urme de ou, lapte...". Este o informaţie oferită voluntar de producător şi înseamnă că, în ciuda tuturor asigurărilor luate pe perioada producţiei, pot exista cele mai mici urme din ingredientele menţionate.
Verificarea condițiilor de păstrare din magazin și data durabilității produselor sunt, de asemenea, esențiale.