Alimentele cu care să înlocuiești carnea în perioada postului. Nu vei simți nicio diferență
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 15.11.2022 la 11:25
Actualizat pe 15.11.2022 la 11:25
A început Postul Crăciunului, iar credincioșii se pregătesc temeinic pentru nașterea Domnului. Renunțarea la alimentele provenite de la animale este destul de grea, dar există câțiva înlocuitori foarte buni și naturali.
- Postul Crăciunului a început de astăzi, 15 noiembrie
- Cu ce alimente poți să înlocuiești carnea
Postul Crăciunului a început chiar de astăzi, iar creștinii îl vor respecta cu strictețe până în Ajunul Crăciunului. În această perioadă se renunță la alimentele provenite de la animale, dar, ele pot fi înlocuite foarte ușor cu altceva.
Pentru înlocuirea cărnii, ai nevoie de puțină imaginație și câteva alimente specifice care provin din surse naturale. Ele se pot combina cu legume sau alte cereale pentru o masă delicioasă. Mai jos vei regăsi trei alimente care pot fi un înlocuitor perfect.
Seitan
Acest aliment provine din gluten de grâu. Procesul de producție va îndepărta amidonul din grâu prin procesul de clătire cu apă. În urma acestui lucru, se obține seitanul care este bogat în proteine și are o textură similară cu puiul.
El este inclus în mai multe produse din carne procesată. Conține multe proteine, iar grăsimile sunt într-un număr redus. Deși gustul este delicios, nu este potrivit pentru persoanele care se luptă cu boala celiacă sau pentru cine urmează o dietă fără gluten.
Tofu
Tofu este lapte de soia condensat și, presat, este similar cu laptele de vacă ce devine brânză. Este o sursă bogată în proteine și conține multe vitamine esențiale corpului nostru. Ne va ajuta să facem față la activitățile pe care le avem de dus la îndeplinit și, totodată, să ne ofere energia necesară.
Îl poți marina pentru un gust mai specific și se poate obține o aromă dorită. Anumite persoane îl folosesc pe post de înlocuitor de ouă sau îl amestecă în mâncăruri fierbinți, precum supele.
Tempeh
Tempeh-ul este un aliment de origine indonezian de carne pe bază de soia. El se diferențiază de tofu prin câteva aspecte. Acesta se produce din boabe întregi de soia, nu din lapte și se folosește un proces de fermentare.
Textura sa este mai uscată și poate conține fasole sau alte boabe în compoziția sa. Totodată, nu este la fel de versatil ca tofu, având un gust mult mai puternic. De cele mai multe ori, el este prăjit înainte de a fi consumat sau folosit în sendvișuri, fiind asemenea unei cărni la grătar.