Au apărut primele imagini din timpul operației în care o pacientă a luat foc. Erorile comise întrec orice imaginație

Au apărut primele imagini din timpul operației în care o pacientă a luat foc. Erorile comise întrec orice imaginație © Arhiva

Primele imagini în care o pacientă este arsă în timpul unei operații la spitalul Floreasca din Capitală au fost făcute publice. Camerele de luat vederi din sala de operație au surprins și momentul în care doctorul Mirca Beuran, demis recent, intră în sala de operație și se alătură echipei de medici, după ce incendiul a fost stins.

Nici Beuran, dar nici alte cinci persoane persoane prezente în sală nu erau echipate corespunzător, atunci când au asistat la operație. Medicul Beuran a intrat în sala de operație cu ceasul la mână, așa cum se vede și pe imagini. 

Ancheta de la spitalul Floreasca, deschisă după ce o pacientă în vârstă de 66 de ani a fost arsă pe masa de operație, este în desfășurare.

Femeia suferea de o boală gravă, iar starea ei s-a înrăutățit considerabil, după ce a fost arsă pe o suprafață de 40% din suprafața corpului, în timpul operației. Aceasta a stat internată la secția de Mari Arși, și a fost ventilată mecanic, timp de câteva zile, înainte să se stingă. 

Diagnosticarea greşită a fost urmată de folosirea viocidului pe bază de etanol cu o concentraţie de 89%. În mod obișnuit, această substanţă era folosită doar pentru dezinfecţia chirurgicală a mâinilor echipei operatorii. Următoarea greşeală, folosirea bisturiului electric cu biocidul pe bază de alcool.

La câteva zile de la acest incident, profesorul Mircea Beuran a fost demis din funcție. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro