Au fost înregistrate aproape 100.000 de cazuri de viroze respiratorii, în doar o săptămână, în România. Cât de grave sunt simptomele
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 29.10.2023 la 16:26
Actualizat pe 29.10.2023 la 16:26
Situația epidemiologică din România s-a agravat în ultima perioadă. Aproape 100.000 de cazuri de viroze respiratorii s-au înregistrat în doar o săptămână, chiar dacă temperaturile de afară au fost mari. A fost confirmat și un caz de dublă-infecție cu SARS CoV2 și gripă. Iată cât de grave sunt simptomele și ce măsuri de prevenție trebuie să respecte oamenii.
- Cazurile de viroze respiratorii au explodat în România
- A fost înregistrat și un caz cu dublă-infecție
România se confruntă cu o situație gravă la nivel național. Aproape 100.000 de persoane s-au infectat cu gripă în ultima săptămână, iar o mulțime de oameni au ajuns la spital.
Cazurile au explodat în ultima perioadă, având în vedere că numărul mediu era de 3.000 de pacienți la începutul toamnei. Specialiștii recomandă respectarea măsurilor de prevenție.
Au fost înregistrate aproape 100.000 de cazuri de viroze respiratorii în România
Virozele respiratorii sunt un pericol din ce în ce mai mare pentru români, iar specialiștii se tem de începutul unei noi pandemii. Ei bine, ultimele date cu privire la situația epidemiologică sunt îngrijorătoare. Conform Institutului Național de Sănătate Publică, 86.000 de români s-au infectat cu acest virus în ultima săptămână.
Medicii au transmis că un număr foarte mare sunt copii din numărul total. În București, 20% dintre cazurile care au ajuns la spital au fost gripă, pneumonii sau viroze respiratorii. În urmă cu un an, numărul de infecții era cu 9% mai mic decât acum, iar în urmă cu o lună era cu 3% mai mai mic.
Din acest motiv, specialiștii nu exclud ca acesta să crească o dată cu scăderea temperaturilor. Din cele 86.000 de infecții, unul dintre ele a fost un caz de dublă-infecție cu gripă și SARS CoV2.
Care sunt cele mai grave simptome
Cea mai bună metodă de a sta departe de acest virus este prevenția și tratarea din timp. Din acest motiv este foarte important ca oamenii să știe care sunt cele mai frecvente simptome și când trebuie să își facă griji.
Medicii atrag atenția asupra durerilor mari de cap, durerilor musculare, stărilor de greață, durerilor de gât, stări de oboseală și creșterea temperaturii. Toate acestea trebuie să fie un motiv de îngrijoare dacă perisistă mai mult de trei sau patru zile.
Este recomandată, de asemenea, evitarea zonelor aglomerate sau purtarea măștii în caz că nu pot fi evitate, spălarea mâinilor la întoarcerea în casă și păstrarea distanței dintre oameni. Având în vedere rapiditatea cu care se transmite acest virus, măsurile de prevenire sunt importante.