Au fost suspendate examenele pentru obținerea permisului de conducere! Până când este valabilă măsura

Au fost suspendate examenele pentru obținerea permisului de conducere! Până când este valabilă măsura © Arhivă

În contextul pandemiei de coroanvirus, a fost anunțată suspendarea examenelor pentru obținerea permisului de conducere. Măsura intră în vigoare începând de astăzi, 17 martie, și este valabilă pentru următoarele 30 de zile.

Examenele auto, atât proba practică, cât și cea teoretică, au fost suspendate pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii în funcție de evoluția situației, scrie Adevărul. Măsura intră în vigoare începând de marți, 17 martie.

Acest lucru se întâmplă în contextul instaurării stării de urgență pe întregul teritoriu. În acest timp, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a decis să majoreze timpulde soluționare a operațiilor specifice de înmatriculare și permise desfășurate la ghișee.

Se eliberează pașapoarte doar pentru călători

Totodată, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte a decis eliberarea de pașapoarte, simple și electronice, doar pentru cei care prezintă documente ce dovedesc necesitatea unei călătorii care trebuie efectuată în cel mult 30 de zile.

„Transmiterea paşaportului simplu electronic, de la sediul Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte la adresa de domiciliu/reşedinţă din ţară a titularului sau a persoanei care a formulat cererea, prin serviciul de curierat, se va face exclusiv în baza unei solicitări adresate prin e-mail/poştă de către titular, respectiv persoana care a formulat cerere/părintele/reprezentantul legal în cazul minorilor cu vârsta sub 14 ani”, se informează într-un comunicat de presă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro