Autoritățile au decis! Câți ani de închisoare au propus procurorii pentru patronii clubului Colectiv

Autoritățile au decis! Câți ani de închisoare au propus procurorii pentru patronii clubului Colectiv © Arhiva

Decizie de ultimă oră în cazul incendiului de la clubul Colectiv. Procurorii au cerut ca patronii clubului să stea mulți ani în spatele gratiilor, la patru ani de la incidentul în urma căruia au murit 64 de oameni nevinovați.

Procurorii au decis pedepse de 12 ani de închisoare pentru George Alin Anastasescu, Paul Gancea, Cristian Mincu, anume patronii clubul Colectiv, acolo unde a avut loc incendiul devastator din anul 2015. Totodată, procurorii au cerut 14 ani de închisoare pentru Daniela Niță, patroana firmei de artificii ce a furnizat materialele din seara concertului trupei Goodbye to gravity. Femeia a fost acuzată și că ar fi încercat să distrugă probe, potrivit g4media.ro.

Fostul primar Piedone, inculpat

Mai mult, în urmă cu câteva zile și în cazul lui Cristian Popescu Piedone procurorii au cerut o pedeapsă de 15 ani, pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu. Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost trimis în judecată în luna mai a anului 2016 pentru infracţiuni de abuz în serviciu, alături de Aurelia Ioficiu, şef la Serviciul de autorizări comerciale din Sectorul 4, acuzată și ea de complicitate la abuz. 

Incendiul din clubul Colectiv a izbucnit în noaptea de 30 octombrie 2015. Acolo aproximativ 300-400 de persoane se aflau la un concert al trupei Goodbye to Gravity. Artificiile folosite în timpul spectacolului, amplasate undeva în zona scenei, au aprins materialul din tavan, iar flăcările care s-au răspândit rapid au stârnit panică.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro