Decizie de ultimă oră în dosarul Colectiv. Ce se întâmplă joi, la Tribunalul Bucureşti!

Decizie de ultimă oră în dosarul Colectiv. Ce se întâmplă joi, la Tribunalul Bucureşti! © arhivă

La 4 ani de la tragedia din clubul bucureştean Colectic şi la un an de când judecătorul desemnat să se ocupe de caz a fost înlocuit de Mihai Bălănescu, dosarul Colectiv pare-se că se îndreaptă spre dezbaterile finale.

Joi, 21 noiembrie, la Tribunalul Bucureşti vor fi audiaţi ultimii trei inculpaţi din dosarul Colectiv. Apoi, procesul în care sunt judecaţi atât patronii clubului cât şi fostul primar Cristian Popescu-Piedone va trece la dezbaterile finale. 

Mihai Bălănescu, judecătorul desemnat în octombrie 2018 să se ocupe de acest caz, după doi ani în care procesul a fost blocat pe chestiuni de procedură, a promis grăbirea soluţionării dosarului. De atunci, în fiecare săptămână au fost audiat zeci de martori şi vicrime. 

La ultimul termen, cel de pe 14 noiembrie, Mihai Bălănescu a anunţat că, dacă avocaţii vor lipsi de la dezbaterile finale din această zi, va apela la reprezentanţi legali din oficiu. De asemenea, tot la acel moment, judecătorul a specificat că pledoariile ar putea să se prelungească pe mai multe zile, potrivit Agerpres.

În procesul care se judecă la Tribunalul Bucureşti sunt implicaţi cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, patroana firmei de artificii, Daniela Niţă, directorul Cristian Niţă, pirotehnistul Viorel Zaharia şi persoanele juridice SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

Tot în acest caz au fost trimişi în judecată Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei, dar şi trei angajaţi din cadrul Primăriei: un şef al Serviciului Autorizări comericiale, un consilier superior şi un referent superior.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro