Medicii din România refuză să mai facă avorturi în Postul Paştelui!

Medicii din România refuză să mai facă avorturi în Postul Paştelui! © Foto: Pixabay

Medicii au decis să renunţe la a mai face avorturi la cerere în această perioadă. Pentru că suntem în Postul Paştelui, cadrele medicale au precizat că nu vor să mai facă întreruperi de sarcină.

Din motive religioase, medicii din Botoşani, dar şi din mai multe oraşe din ţară refuză să facă avorturi. Singurele situaţii acceptate sunt cele care sunt considerate cazuri de urgenţă.

CITESTE SI: Caz fără precedent la o maternitate din Botoşani. Un bebeluş avortat a refuzat să moară pentru încă 10 ore

"Campania de a nu mai face întreruperi de sarcini este de mult, nu numai în Botoșani, ci în întreaga țara. Sigur, există cazuri în care există indicație medicală, terapeutică pentru întreruperea unei sarcinii. Nu cred că medicii din Botoșani mai fac chiuretaj la cerere, ci doar cu indicații terapeutice. Nu numai în perioada postului. Față de cum se făceau înainte numărul este extrem de redus, iar majoritatea întreruperilor de sarcină care se fac  sunt cu indicații medicale. La cerere mă îndoiesc că mai face cineva", a declarat Bogdan Alexandroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Mavromati Botoşani, potrivit Botosaneanul.ro.

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro