Bacalaureat 2020. Elevii cu temperatură nu vor putea susține „examenul maturității”

Bacalaureat 2020. Elevii cu temperatură nu vor putea susține „examenul maturității” © arhivă

Anunț de ultimă oră pentru toți elevii care vor susține în această vară examenul de Bacalaureat. Senatorul Vlad Alexandrescu a declarat, după o discuție cu ministrul Educației, Monica Anisie, că absolvenții depistați cu temperatură în ziua BAC-ului nu vor putea susține examenul. De ce ar trebui să țină cont acești elevi, dat fiind faptul că temperatura corpului poate crește din diverse motive?

Elevii cu temperatură nu vor fi primiți în instituțiile de învățământ pentru susținerea BAC-ului, conform celor spuse de senatorul Vlad Alexandrescu, după o discuție cu Monica Anisie. 

Motivele pentru care poate crește temperatura corpului

Temperatura corpului poate crește ușor peste 37 de grade în cazul fetelor aflate în perioada de ovulație. Totodată, stresul și anxietatea, arsurile solare, anumite medicamente, erupția dentară, lipsa de somn sau alergiile ar putea determina creșterea temperaturii.

Cornelia Scărlătescu, medic specialist de medicină internă, a transmis, conform Antena3, că „sper ca limita de termoscanare să nu fie 37 de grade. Asta pentru că vine vara și oamenii se încălzesc, temperatura corpului este mai mare seara decât dimineața, poate ajunge la 37,1 - 37,2 grade și toate femeile fertile aflate la ovulație au o temperatură bazala mai mare cu 0,4-0,5 grade față de zilele dinaintea ovulației, deci în jur de 37,1 - 37,2 de grade”.

De ce trebuie să țină cont elevii

Aceeași sursă arată că elevii nu trebuie să consume de alcool cu o seara înainte de marele examen.

Nu în ultimul rând, se recomandă ca aceștia să consume ceiauri calmante înainte de examene, să se odihnească suficient și să evite statul prelungit în soare.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro