Biserică din Gorj, închisă din cauza coronavirusului. Cine este preotul

Biserică din Gorj, închisă din cauza coronavirusului. Cine este preotul © Arhivă (foto simbol)

Slujba de duminică nu se mai ține pentru enoriașii unui sat din Gorj. De teama coronavirusului, ușile bisericii au fost închise, așa că credincioșii trebuie să se roage de acasă. Există, însă, un motiv întemeiat pentru care s-a ajuns la această decizie, care are legătură cu „pacientul zero” din România.

În Prigoria, județul Gorj, s-a pus sigiliu pe biserică, tocmai din teama coronavirusului. Există, însă, un motiv bine întemeiat, scrie presa locală, și anume faptul că preotul satului este tatăl tânărului devenit primul caz de coronavirus din România.

Așa cum precizau zilele trecute și reprezentanții ministerului de Interne, familia, cu tot cu preot, a fost pusă în izolare la domiciliu, pentru a fi monitorizată.

Pacientul din Gorj s-a vindecat complet

Există, însă, și vești bune. Medicii au anunțat că tânărul gorjean, care fusese depistat pozitiv în pofida faptului că era asimptomatic, s-a vindecat complet. Concluzia s-a tras după ce doctorii l-au mai testat pe bărbat de două ori și după ce ambele teste s-au dovedit a fi negative.

„Urmare a acestui rezultat, pacientul este considerat vindecat și poate fi externat. Amintim că testarea de astăzi este a doua care are rezultat negativ, primul test care a arătat că bărbatul nu mai este purtător al virusului fiind făcut ieri, 28 februarie”, au comunicat autoritățile.

Asta înseamnă că, momentan, în România mai sunt doar două cazuri de coronavirus: o femeie din timiș și un bărbat din Maramureș, ambii testați pozitiv.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro