Primul român infectat cu coronavirus s-a vindecat complet. Al doilea test confirmă

Primul român infectat cu coronavirus s-a vindecat complet. Al doilea test confirmă © Observator.tv

Vești bune pentru primul român infectat cu coronavirus. La doar trei zile după ce a fost testat pozitiv cu virusul din China, tânărul din Gorj s-a vindecat complet.

Astăzi, medicii au precizat că tânărul gorjean a fost testat, din nou, iar rezultatele confirmă că acesta nu mai are coronavirus. Prima dată, românul a fost testat vineri, pe 28 februarie, la doar două zile de când i s-a depistat virusul. La fel ca ieri, rezultatele de astăzi au ieșit foarte bune și arată că acesta s-a vindecat.

Medicii au decis să-l scoată de la izolare strictă, însă, chiar dacă acesta poate fi externat, autoritățile au decis ca bărbatul de 25 de ani să rămână în continuare la Spitalul Matei Balș din Capitală. Motivul? Familia sa este în carantină și nu se știe încă dacă este infectată, astfel că medicii au decis să elimine orice risc și să-l țină în continuare pe tânăr în spital.

''Pacientul din Gorj care este internat la Institutul Național de Boli Infecțioase "prof. Dr. Matei Balș" a fost retestat pentru noul coronavirus  în cursul acestei zile. Rezultatul testului este negativ. Urmare a acestui rezultat, pacientul este considerat vindecat și poate fi externat. Amintim că testarea de astăzi este a doua care are rezultat negativ, primul test care a arătat că bărbatul nu mai este purtător al virusului fiind făcut ieri, 28 februarie. Bărbatul a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19 (coronavirus) în data de 26 februarie. Familia bărbatului rămâne în continuare în izolare la domiciliu până la împlinirea perioadei de incubație a virusului, de 14 zile'', se arată și într-un comunicat al autorităților.

Vineri, autoritățile au precizat că au apărut alte două noi cazuri de coronavirus în România. O femeie din Timiș a fost testată pozitiv, la fel și un bărbat din Maramureș.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro