Biserica Română, decizie de ultimă oră! Ce se va întâmpla cu slujbele

Biserica Română, decizie de ultimă oră! Ce se vor întâmpla cu slujbele © arhiva

Decizie de ultim din partea Bisericii Române. Toate slujbele religioase care până acum se organizau în interiorul bisercii, se vor face exclusiv în aer liber. 

Biserica Română a anunțat în urmă cu puțin ce se vor întâmpla cu slujbele religioase, după ce Președintele a declarat stare de urgență în România. 

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Române, Vasile Bănescu, a afirmat pentru Antena 3 că în confirmitate cu Ordonanța de Urgență de ieri, toate slujbele religioase vor fi făcute doar în aer liber, însă bisericile nu vor închise, iar enoriașii pot merge să se roage, să se spovedească, împărtășească, însă într-un număr cât mai restrâns. 

”Nu există motive pentru a se închide bisericile, vreodată, pentru că bisericile sunt un loc esențial pentru echilibrul social și moral al unei societăți.

În continuare lumea se poate ruga în biserici, dar totul în limitele impuse de autorități.

Credința reprezintă un element de echilibru și de discernământ. Avem nevoie de discernământ moral, de solidaritate și de grijă față de ceilalți. În ciuda distanței fizice care se creează între noi, se pot crea apropieri în registrul acesta sufletesc și moral, prin implicarea noastră în acte de voluntariat.”, a spus purtătorul de cuvânt pentru Antena 3. 
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro