„Bombă epidemiologică”. Măști de protecție și mănuși chirurgicale, aruncate în fața Institutului Matei Bals

„Bombă epidemiologică”. Măști de protecție și mănuși chirurgicale, aruncate în fața Institutului Matei Bals © Antena3

Imagini halucinante! Zeci de măști de protecție și mănuși chirugicale au fost aruncate pe jos, în față Institutului Matei Bals din Capitală, după ce au fost purtate. Având în vedere situația actuală din România, putem vorbi despre o „bombă epidemiologică”.

Joi dimineață, 12 martie, angajații ADP au strâns zeci de măști de protecție și mănuși chirurgicale care fuseseră aruncate de cei ce le-au purtat, în spital, conform Antena3.

Situația a fost numită „bombă epidemiologică”, în contextul în care, în România bilanțul persoanelor depistate cu virusul Covid-19 a ajuns la 47.

A fost declarată pandemie de coronavirus

Miercuri seară, 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat, oficial, pandemie de COVID-19.

Coronavirusul s-a răspândit foarte repede, pe teritoriul mai multor continente. 114 țări sunt afectate de virusul COVID-19 și peste 100.000 de persoane au fost diagnosticate.

„Este o epidemie manifestată la nivel global, nu mai vorbim de o boală care se manifestă regional sau doar în anumite zone izolate. Există în vigoare o etichetă de pandemie și în cazul SIDA, care consideră să fie considerată pandemie de OMS. Aceasta oferă niște mijloace OMS prin care poate atrage finanțări care să sprijine sisteme medicale din țări care nu au posibilități”, a precizat Vlad Mixich, expert în sănătate.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro