Bone plătite de primăria unui oraș din România. Ce categorii de familii pot beneficia de acest ajutor

Bone plătite de primăra unui oraș din România © Pixabay

Primăria unui mare oraș din România vine în ajutorul familiilor care nu au cu cine să își lase copiii, atunci când vor începe din nou munca.  

Începând cu data de 3 iunie, primăria municipiului Sibiu va acorda bani părinţilor pentru plata bonelor, dacă dovedesc că, din lipsă de locuri, nici o creșă sau grădiniță, privată sau de stat, nu le poate primi copilul. 

"Din 3 iunie 2020, Primăria Sibiu va acorda bani din bugetul local pentru contractarea de bone de către familiile din Sibiu care nu au găsit un loc în creşă sau în grădiniţă pentru copiii cu vârsta de până la 6 ani. Astfel se pun în aplicare prevederile Legii 35/2020 privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă. Pe ordinea de zi a Consiliului Local Sibiu este inclus un proiect referitor la metodologia de acordare a acestui ajutor", se precizează în comunicatul Primăriei Sibiu.

De acest ajutor, în valoare de cel mult 710 lei, vor beneficia doar anumite familii. Potrivit comunicatului emis de Primăria Sibiu, părinții care au în întreținere copii de vârstă preșcolară și venituri de până la 3.500 lei pe membru de familie se vor bucura de ajutorul oferit de autoritățile locale. 

De menționat este și faptul că suma maximă de ajutor o vor primi familiile care întrețin copii preșcolari, care nu pot merge la creșă sau grădiniță din lipsă de locuri, și care au venit net pentru fiecare membru de familie de până la 2.100 de lei.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro