UPDATE: Bucureştiul, sub cod galben de vijelii! Alte zone din ţară, sub atenţionare de vreme rea

Cod galben şi portocaliu de vreme rea © Fotografie simbol: Pixabay

Meteorologii nu au veşti bune! A fost emis cod galben şi portocaliu de vreme rea pentru mai multe zone din ţară. Printre acestea se află în Capitala. 

UPDATE ora 18:50: Cod portocaliu până la ora 19:30 în judeţele Bacău, Vrancea şi Alba. Se vor semnala: Averse ce vor cumula 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

Cod galben până la ora 19:30 în judeţele Prahova, Giurgiu, Dâmboviţa, Arad, Bucureşti. Se vor semnala: averse care vor cumula 10..15 l/mp, frecvente descărcări electrice. Fenomene asociate: intensificări de scurtă durată ale vântului.

Bucureştiul se află sub cod portocaliu până la ora 17:30. Se vor semnala averse care vor cumula 25..30 l/mp, izolat 35 l/mp, grindină de dimensiuni medii, intensificări de scurtă durată ale vântului, frecvente descărcări electrice. Observatii: sistemul este stationar in special in nord estul Municipiului.

Citeşte şi - România, în continuare măturată de furtuni. Meteorologii au emis cod galben pentru jumătate de țară

Cod galben până la ora 18:00 în judeţele Giurgiu, Prahova, Buzău, Ilfov, Călăraşi. Se vor semnala: averse care vor cumula 20..25 l/mp, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului, frecvente descărcări electrice.

Cod portocaliu până la ora 17:35 în judeţul Braşov, Covasna. Se vor semnala: averse de ploaie ce vor avea caracter torențial și care vor cumula peste 45...50 l/mp. Fenomene asociate : descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici.

Cod galben până la ora 17:30 în judeţele Arad, Vrancea. Se vor semnala: averse care vor cumula 15..20 l/mp, izolat 25 l/mp, grindină de mici dimensiuni și intensificări de scurtă durată ale vântului. Fenomene asociate: descărcări electrice.

Atenţionare cod galben: 14 iunie, ora 14 – 14 iunie, ora 21
În intervalul menționat vor fi averse în Oltenia, sudul Banatului, Transilvania, local în Moldova, precum și în zonele de munte, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. Îndeosebi în centrul și în nord-estul țării aversele vor avea și caracter torențial, vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

Informare meteo: 14 iunie, ora 21 – 16 iunie, ora 21
În noaptea de joi spre vineri (14/15 iunie) va continua să plouă în sudul Banatului și în Oltenia, unde se vor acumula cantități de apă de peste 20 l/mp. Vineri (15 iunie) și sâmbătă (16 iunie) vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în regiunile vestice și sud-vestice, apoi și în restul teritoriului. Vor fi averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

R.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro