Bucurie mare pentru doi dintre bolnavii de coronavirus! Timişorenii au fost externaţi şi se întorc acasă

Bucurie mare pentru doi dintre bolnavii de coronavirus! Timişorenii au fost externaţi şi se întorc acasă © Pixabay

Primii doi pacienţi depistaţi pozitiv cu coronavirus au fost externaţi astăzi, fiind complet vindecaţi.

Ultimele teste efectuate au arătat că pacienţii nu mai au virusul în organism, astfel s-a decis externarea lor din spital.

Femeia de 38 de ani care s-a întors din Bergamo pe 20 februarie este una dintre pacienţii vindecaţi. Ea a fost depistată cu virusul pe 28 februarie. 

Al doilea pacient externat este bărbatul de 47 de ani care a colătorit cu acelaşi avion. Lui i s-a confirmat existenţa virusului pe 3 martie.

"Aceste persoane merg acasă, sunt vindecate. Au două teste negative. Restul familiei bărbatului se află în continuare în izolare. Femeia va merge tot acasă, am înțeles că locuiește singură", a spus Nelu Tătatu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru Antena 3.

Bilanţul bolnavilor de coronavirus din România

Până la această oră au fost declarate opt cazuri de infectare cu coronavirus. Ultimul caz confirmat a fost descoperit în Olt, unde un bărbat de 51 de ani a fost pasager în acelaşi autocar în care se afla şi pacientul de 71 de ani din Suceava.

Deşi se spunea că virusul afectează mai mult persoanele vârstnice, au fost confirmate două cazuri ale unor adolescenţi din Timişoara. 

O tânără de 16 ani a fost depistată ca purtătoare a virusului, ea fiind colegă de clasă cu băiatul declarat pozitiv zilele trecute. 

Cei doi se află internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, din Timişoara.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro