Calendar ortodox duminică, 20 octombrie. Cea mai puternică rugăciune pentru frați!

Calendar ortodox duminică, 20 octombrie. Cea mai puternică rugăciune pentru frați! © arhivă

Pe data de 20 octombrie este mare sărbătoare la români! În calendarul ortodox sunt prăznuiți doi sfinți importanți și este un bun prilej pentru a rosti cea mai puternică rugăciune pentru frați.

Doi mari sfinți, prăznuiți la români pe 20 octombrie

Data de 20 octombrie marchează o importantă sărbătoare în calendarul ortodox. Mai exact, în această zi sunt prăznuiți 2 sfinți mari: Sfântul Mare Mucenic Artemie și Sfântul Cuvios Gherasim din Chefalonia. Sfântul Mucenic Artemie a fost comandantul armatei Sfântului Mare Împărat Constantin în perioada 306-337 și chiar martorul înfăptuirii acestuia, scrie agerpres.ro. Acesta a văzut și semnul Crucii, pe cer. 

Pe de altă parte, Sfântul Cuvios Gherasim din Chefalonia a fost călugăr, în primii ani ai maturității, pe insula Zakynthos. Mai apoi, acesta a plecat la Muntele Athos unde a devenit schimonah și a studiat cu pustnicii de pe munte. 

Rugăciunea pentru frați, cea mai importantă de rostit în această zi

„Doamne, Ție mă rog, ține pe frații mei (fratele meu) și surorile mele (sora mea), dându-le lor sănătate, viață lungă și darul Tău cel sfânt, ca să umble în căile Tale și să facă cele ce sunt după voia Ta cea sfântă.

Dă-ne, Doam­ne, de acum până la capătul vieții, să ne iubim și să ne cinstim unii pe alții; căci ce este mai bun și mai frumos decât a viețui frații împreună! Așa, Doamne, ascultă rugăciunea noastră și milostiv fii nouă, că bun și iubitor de oameni ești și Ție mărire înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pu­rurea și în vecii vecilor. Amin.”


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro