Calendar ortodox, sâmbătă, 19 octombrie. Rugăciunea care te scapă de cele mai grele boli

Calendar ortodox, sâmbătă, 19 octombrie. Rugăciunea care te scapă de cele mai grele boli © Facebook

Sărbătoare mare pentru creştini, pe 19 octombrie. În fiecare an, la această dată, este prăznuit Sfântul Proroc Ioil. Acesta a trăit cu 800 de ani înainte de Naşterea Lui Iisus Hristos.

Sfântul Proroc Ioil, sărbătorit pe 19 octombrie

Sfântul Proroc Ioil este renumit pentru prorocirile pe care le-a făcut. Sfântul Proroc Ioil a vorbit despre durerile care urmau să se abată asupra lui Israel, dar a descris şi felul în care va arăta Ziua Judecăţii. De asemenea, Sfântul Proroc Ioil a încercat să îndemne poporul la credinţă, punând accentul pe semnficaţia postului. Sfântul Proroc Ioil i-a învăţat pe oameni să ţină post, dar şi să se roage, menţionând faptul că în acest fel Dumnezeu se va milostivi de oameni. Sfântul Proroc Ioil a murit la bătrâneţe.

În continuare vă prezentăm Rugăciunea către Sfântul Proroc Ioil care te fereşte de toate bolile

"A proorocului Tău, Doamne, Ioil pomenire prăznuind, printr-însul Te rugăm: mântuieşte sufletele noastre! Veniţi, popoare, să cân­tăm cântare lui Hristos Dumnezeu, Cel Ce a despărţit marea şi a trecut pe poporul pe care l-a slobozit din robia egiptenilor, că S-a preamărit. Ceata proorocilor se vese­leşte împreună cu noi, când se face ţie laudă, gânditorule de cele cereşti, Sfinte Ioil, de Dumnezeu arătătorule. Cu care împreună roagă-te, să ne mântuim noi, fericite.

Vestind mai înainte cuvintele cele Dumnezeieşti, de Dum­nezeu insuflate, ai descoperit mânia cea cumplită şi pe drep­tate, care s-a întâmplat din reaua credinţă a poporului celui ce cugeta cele deşarte, Sfinte Proorocule Ioil. Pe tine te-a umbrit Însuflarea Duhului cea minunată şi purtă­toare de lumină şi făcătoare de viaţă; şi a suflat întru tine cunoştinţa celor ce vor să fie, proorocule preafericite. Pe tine te-a însemnat mai înainte cortul mărturiei, închipuindu-te cu multe feluri de în­chipuiri şi arătând pe Cel În­trupat din tine Neschimbat, Maica lui Dumnezeu, Prea­curată Stăpână. Slavă Tatălui şi Fiului şi Duhului Sfânt. Cinste Maicii Domnului. Amin".


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro