Calendar ortodox, duminică, 4 aprilie. Ce mare sfânt este prăznuit de creștini
Publicat pe 03.04.2021 la 12:52 Actualizat pe 03.04.2021 la 12:52
An de an, pe data de 4 aprilie este zi de mare sărbătoare la credincioși. Ce mare sfânt este prăznuit de creștini în această zi? Iată rugăciunea pe care trebuie să o rostești ca să ți îndeplinească toate dorințele.
- Sfântul Cuvios Iosif, scriitorul de cântări, este prăznuit în calendarul ortodox.
- Rugăciunea pe care trebuie să o rostești ca să ți îndeplinească toate dorințele.
Data de 4 aprilie reprezintă zi de mare sărbătoare la românii. Potrivit calendarului ortodox, Sfântul Cuvios Iosif, scriitorul de cântări, este prăznuit de către creştini. Sfântul Cuvios Iosif s-a născut în Sieilia, într-o familie de creştini, iar după ce părinţii lui s-au stins din viață, acesta a decis să ia calea mănăstirii.
Sfântul Cuvios Iosif, scriitorul de cântări, este prăznuit în calendarul ortodox pe data de 4 aprilie
Sfântul Cuvios Iosif a luptat pentru credinţă și a fost închis timp de şase ani. Cu toate că nu se putea bucura de liberate, era fericit și împlinit că se poate sacrifica pentru Dumnezeu. Împăratul Leon Armeanul a fost asasinat în biserică și, în acelaşi moment Sfântul Nicolae s-a înfăţişat înaintea lui losif în închisoare şi i-a zis: "Ridică-te şi urmează-mi!". În cele din urmă, Sfântul Iosif a fost eliberat și și-a petrecut restul zilelor în credinţă şi rugăciune.
Rugăciunea pe care trebuie să o rostești ca să ți îndeplinească toate dorințele
Iată și rugăciunea puternică pe care trebuie să o rostești în această zi sfântă pentru a ți se îndeplini toate dorințele.
”Veniţi popoarelor să cântăm cântare lui Hristos Dumnezeu, Celui Ce a despărţit marea şi a trecut prin ea pe poporul pe care l-a scos din robia egiptenilor, că S-a preaslăvit. Pe Sfântul Iosif scriitorul de cântări cu cântări să-l cinstim, cei ce cântăm cântările lui cele izvorâtoare de miere, ca pe unul ce de la cântări, la cântările cele veşnice s-a mutat. Precum propovăduirea proorocilor şi a Apostolilor a luminat tot pământul, asemenea şi cântarea gurii tale a ridicat lumea spre Slava Dumnezeului tuturor.
Din pruncie dându-te lui Hristos, întru înfrânare ai petrecut Preacuvioase Părinte Iosif, de unde te-ai şi îmbogăţit cu darurile cele Dumnezeieşti, cu nădejdea şi cu dragostea şi cu credinţă curată. Cuvântul cel proorocesc odinioară te-a propovăduit pe tine Uşă Dumnezeiască şi Munte Sfânt, Născătoare de Dumnzezeu Fecioară, Podoaba Dumnezeieştilor pătimitori. Cu iubirea curăţiei ai îmbunat pe Dumnezeu, ca să-ţi dea ţie ajutor şi aflând pe părinţii tăi, ţi-ai dobândit nădejdea ta, părinte.
Arătând cunoştinţa dragostei celei adevărate şi casă şi lucrare şi înţelepciune, care ţi s-a dat ţie de la Dumnezeu, ca un Iov ai deschis uşa casei tuturor. Ca un Drept Iosif cel viteaz odinioară în Egipt prins fiind de mâinile barbarilor, ţi-ai păzit darul cu credinţă şi cu smerenie, preabogatule. Rai Înfrumuseţat având în mijloc Pomul Nestricăciunii, pe Iisus Hristos Domnul, te-ai arătat Fecioară; pentru aceasta te fericim. Amin”.
Citește și: Calendar ortodox, vineri, 2 aprilie. Rugăciunea Sfântului Tit care face minuni!