Calendar ortodox, joi, 2 ianuarie. Rugăciunea pe care trebuie să o spui în această zi pentru a ține boala la distanță
Publicat pe 01.01.2020 la 13:57 Actualizat pe 01.01.2020 la 13:58
Pe 2 ianuarie, în a doua zi din Noul An, este mare sărbătoare pentru creștini. Un mare Sfânt este prăznuit de Biserică. Astfel, în fiecare an, la această dată, Sfântul Serafim de Sarov este cinstit cu credință de către creștini.
Pe 2 ianuarie, în a doua zi din Noul An, este mare sărbătoare pentru creștini. Un mare Sfânt este prăznuit de Biserică. Astfel, în fiecare an, la această dată, Sfântul Serafim de Sarov este cinstit cu credință de către creștini.
Sfântul Serafim de Sarov, sărbătorit pe 2 ianuarie
Sfântul Serafim de Sarov a fost un om bun, crescut în credință de mama sa, după ce aceasta a rămas văduvă pe când Sfântul Serafim de Sarov avea trei ani. Când a împlinit 17 ani, mama sa l-a sfătuit să se îndrepte spre calea Bisericii, ceea ce s-a și întâmplat. Sfântul Serafim de Sarov s-a retras la mănăstire, acolo unde a fost ierodiacon, iar mai apoi a fost ierotonit ieromonah.
Apoi, Sfântul Serafim de Sarov a decis să se mute într-o chilie din pustie. Sfântul a privegheat timp de o mie de zile și o mie de nopți, după cum își făcuse un obicei. Sfântul Serafim de Sarov se ruga noaptea pe o piatră din apropierea chiliei sale, iar ziua pe o altă piatră.
După ceva timp, Sfântul Serafim de Sarov s-a îmbolnăvit, însă cu putere de la Dumnezeu și de la Maica Domnului, s-a făcut bine. A primit și darul facerii de minuni, iar foarte mulți credincioși veneau la el, pentru a primi ajutor. Mare îi era bucuria Sfântului când îi vedea și îi întâmpina cu "Hristos a Inviat!".
Rugăciunea puternică împotriva bolilor, către Sfântul Serafim de Sarov
''O, preasfinte Cuvioase și de Dumnezeu purtătorule Părinte Serafim, caută din slava ta cea de sus către noi cei smeriți și neputincioși, împovărați cu multe păcate, care cerem de la tine ajutor și mângâiere. Apropie-te de noi cu inima ta cea plină de bunătate și ajută-ne ca să păzim fără de prihană poruncile Domnului, să ținem cu tărie credința ortodoxă, cu sârguință să-I aducem lui Dumnezeu pocăință pentru păcatele noastre în evlavie creștinească, cu harul bine să sporim și să fim vrednici de ajutorul și mijlocirea ta pentru noi înaintea lui Dumnezeu. Părinte milostive, fii pentru noi cu adevărat călăuză spre mântuire și adună-ne la lumina cea neinserată a vieții veșnice prin mijlocirea ta cea bineplăcută, la Tronul Sfintei Treimi, ca să slăvim și să cântăm împreună cu toți Sfinții Numele cel vrednic de închinare, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, în vecii vecilor. Cinste Maicii Domnului. Amin''.