Calendar ortodox, joi, 20 februarie. Rugăciunea extrem de puternică împotriva duhurilor rele

Calendar ortodox, joi, 20 februarie. Rugăciunea extrem de puternică împotriva duhurilor rele © Facebook

Este sărbătoare importantă, joi, pe 20 februarie. În fiecare an, la această dată, Biserica îl prăznuieşte pe Sfântul Leon, episcopul Cataniei.

Sfântul Leon, episcopul Cataniei, sărbătorit pe 20 februarie

Sfântul Leon a fost episcop în Catania, aici unde avea mereu grijă de oamenii săraci şi bolnavi. La un moment dat, în timpul slujbei pe care o ţinea a apărut Eliodor, care era vrăjitor. Pentru a le arăta oamenilor că acesta nu voia decât să-i înşele, Sfântul Leon, episcopul Cataniei, alege să meargă cu vrăjitorul în piaţa oraşului, acolo unde face un foc mare şi intră amândoi în flăcări. Sfântul Leon, episcopul Cataniei, nu a păţit nimic şi a ieşit nevătămat din foc, în timp ce vrăjitorul a murit.

Sfântul Leon, episcopul Cataniei, nu a vrut decât să le arate oamenilor cât de puternică este credinţa adevărată. De asememenea, Sfântul Leon, episcopul Cataniei, îi ajuta enorm pe toţi oamenii, infiferent dacă aceştia erau sau nu creştini.

Rugăciunea către Sfântul Leon, episcopul Cataniei

''Îndreptător credinţei şi chip blândeţelor, învăţător înfrânârii te-a arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai dobândit cu smerenia cele înalte şi cu sărăcia cele bogate; Părinte Ierarhe Leon, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre. Apa trecând-o ca pe uscat şi din răutatea Egiptului scăpând israeliteanul, striga: Mântuitorului şi Dumnezeului nostru să-I cântăm.

Din copilărie te-ai dat pe tine însuţi Stăpânului tuturor şi cu omorârea dulceţilor trupeşti te-ai făcut jertfă vie, jertfindu-te fără de sânge, fericite. Viaţa ta fiind luminată cu strălucirea faptelor bune şi cu fulgerele minunilor fiind înfrumuseţată, înaintea tuturor te-ai făcut vestit, de Dumnezeu purtătorule. Locaş lui Dumnezeu te-ai făcut, Fecioară Preacurată, Celui Ce a locuit întru tine în chip mai presus de cuget, Născătoare de Dumnezeu şi a alungat înşelăciunea din sufletele oamenilor. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin''.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro