Calendar ortodox, miercuri, 19 februarie. Rugăciunea pe care este bine să o spui atunci când vrei să scapi de o problemă mare

Calendar ortodox, miercuri, 19 februarie. Rugăciunea pe care este bine să o spui atunci când vrei să scapi de o problemă mare © Facebook

Sărbătoare mare pentru creştini, miercuri, pe 19 februarie. În fiecare an, la această dată, datorită faptelor sale bune, Sfinţii Apostoli Arhip, Filimon şi soţia sa, Apfia sunt sărbătoriţi de către creştini.

Sfântul Arhip a fost episcop în cetatea Colose. De asemenea, Sfântul Filimon şi soţia sa au fost doi oameni extrem de credincioşi care şi-au dedicat viaţa credinţei. În plus, pentru că în vremea în care ei trăiau creştinii erau persecutaţi, Sfântul Filimon, care a fost convertit la creştinism de către Sfântul Apostol Pavel, şi soţia sa au decis să-i primească pe creştini în casa lor, pentru a se ruga.

În momentul în care păgânii au aflat de faptul că Sfinţii Apostoli Arhip, Filimon şi soţia sa, Apfia îi ajutau pe creştini să se roage au decis să-i pedepsească, astfel că toţi trei au avut parte de moarte mucenicească. Sfântul Arhip a fost îngropat până la brâu şi ucis cu pietre, iar Sfântul Filimon şi soţia sa, Sfânta Apfia, au fost, de asemenea, supuşi unor chinuri teribile.

Rugăciune către Sfinţii Apostoli Arhip, Filimon şi soţia sa, Apfia

''Sfinţilor Apostoli, rugaţi pe Milostivul Dumnezeu ca să dea iertare de greşeli sufletelor noastre. Umblând prin Locaşurile cele Cereşti cu bucurie, lucrătorule de cele sfinte, dă-mi mie har, celui ce laud cu Dumnezeiască insuflare sfântă pomenirea ta, că tu te-ai mărit. Cu râurile cuvintelor tale ai adăpat inimile şi le-ai gătit a lucra înţelegeri cereşti cu credinţă, Fericite Apostole Filimon, vrednicule de laudă.

Lucrând cu sfinţenie sfinţita Evanghelie, cu strălucirile Duhului ai luminat sufletele, izbăvindu-le de întunericul nebuniei idoleşti, înţelepte Apostole. Pe tine, Ceea ce eşti Neîntinată, cu adevărat te-a însemnat de demult Dumnezeiasca ceată a proorocilor, cu multe feluri de însemnări, ca pe Singura care ai născut pe Stăpânul. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin''.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro