Calendar ortodox, luni, 17 februarie. Lor trebuie să le spui ''La mulți ani'' în această zi

Calendar ortodox, luni, 17 februarie. Lor trebuie să le spui ''La mulți ani'' în această zi © Facebook

Sărbătoare mare pentru creștini, luni, pe 17 februarie. În fiecare an, la această dată, Biserica îl prăznuiește pe Sfântul Mucenic Teodor Tiron.

Sfântul Mucenic Teodor Tiron, sărbătorit pe 17 februarie

Sfântul Mucenic Teodor Tiron a fost un om extrem de credincios, care nu s-a sfiit niciodată să-și exprime adevărata credință. Sfântul Mucenic Teodor Tiron a fost ostaș în armata romană, în vremea în care împărații Maximian și Maximus îi persecutau pe creștini. Chiar dacă știa că va fi pedepsit, Sfântul Mucenic Teodor Tiron nu s-a sfiit să-și recunoască dreapta credință, astfel că a fost prins și închis.

În închisoare, Sfântul Mucenic Teodor Tiron a fost supus unor chinuri grele și lăsat fără apă și mâncare pentru a muri. În cele din urmă, cei care îi pedepseau pe creștini au decis să-l arunce pe Sfântul Mucenic Teodor Tiron în foc, acesta având parte de moarte mucenicească.

Astfel, dacă luni, pe 17 februarie, cunoașteți persoane care poartă numele Sfântului Mucenic Teodor Tiron nu ezitați să le urați La mulți ani. În cazul în care aveți rude plecate la Domnul, este bine să dați ceva de pomană.

Rugăciunea către Sfântul Mucenic Teodor Tiron

''Mari sunt faptele credinţei! În izvorul văpăii ca într-o apă de odihnă Sfântul Mucenic Teodor s-a bucurat. Că în foc cu totul fiind ars, ca o pâine plăcută Preasfintei Treimi s-a adus. Pentru rugăciunile lui, Hristoase Dumnezeule, mântuieşte sufletele noastre. Făcându-te dănţuitor ceresc împreună cu cei fără de trupuri, mărite, izbăveşte de primejdii şi de necazuri pe cei de pe pământ, care te cheamă într-ajutor.

Luând de la Hristos Mărirea cea mai presus de fire, purtătorule de chinuri, înconjori tot pământul smulgând din nevoi pe toţi cei ce întru credinţă cu evlavie te laudă pe tine. Ceea ce în chip de negrăit ai născut pe Înţelepciunea şi Cuvântul Tatălui, tămăduieşte rana cea cumplită a sufletului meu şi potoleşte durerea inimii mele. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin''.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro