Calendar ortodox, sâmbătă, 15 februarie. Rugăciunea pe care să o spui atunci când vrei ca lucrurile să se îndrepte în viaţa ta

Calendar ortodox, sâmbătă, 15 februarie. Rugăciunea pe care să o spui atunci când vrei ca lucrurile să se îndrepte în viaţa ta © Facebook

Sărbătoare mare pentru creştini, sâmbătă, pe 15 februarie. În fiecare an, la această dată, Biserica îl prăznuieşte pe Sfântul Apostol Onisim.

Sfântul Apostol Onisim, sărbătorit pe 15 februarie

Sfântul Apostol Onisim a fost unul dintre cei 70 de Apostoli ai Lui Hristos. El a trăit în vremea Sfântului Pavel, la care şi ajunge, în cele din urmă, după ce este întemniţat. Sfântul Apostol Onisim a fost rob al lui Filimon, un om credicnios. Cărţile sfinte scriu că Sfântul Apostol Onisim i-a greşit lui Filimon, astfel că a fugit în Roma, acolo unde l-a întâlnit pe Sfântul Pavel, cel care îi şi împacă pe cei doi.

Sfântul Apostol Onisim primeşte Sfântul Botez de la Sfântul Pavel, iar mai târziu ajunge episcop. Sfântul Apostol Onisim a avut parte de o moarte mucenicească, după ce i-a fost tăiat capul, în urma peresecuţiilor care aveau loc în rândul creştinilor. Trupul Sfântului Apostol Onisim a fost aşezat într-o raclă de argint de o femeie bogată şi extrem de credincioasă.

Rugăciunea către Sfântul Apostol Onisim

''Apostole Sfinte Onisim, roagă pe Milostivul Dumnezeu, ca să dăruiască iertare de greşeli sufletelor noastre. Ca pe uscat umblând Israel cu urmele prin adânc, pe priginitorul Faraon văzându-l înecat, a strigat: lui Dumnezeu cântare de biruinţă să-I cântăm. Fiind luminat, Apostole Onisim, cu Dumnezeiescul şi Strălucitul har al Mântuitorului, izbăveşte sufletul meu cel întunecat, rugând pe Hristos, Iubitorul de oameni Dumnezeu, fericite.

Luminat fiind de strălucirile cele dătătoare de raze ale Apostolului Pavel, prea lesne ai scăpat din negura necunoştinţei, mărite, strigând lui Hristos, cântare de mulţumire, preafericite. Dumnezeiesc lucrător de cele sfinte te-ai arătat, preafericite şi cu Dumnezeiescul Duh cu adevărat strălucind, pretutindeni ai alergat, vestind pe Hristos cu evlavie, de Dumnezeu fericite. Fiind Împodobită cu frumuseţea faptelor celor bune, Împărăteasă Preacinstită, mai presus de minte ai primit în pântece pe Dumnezeu Cel Adevărat, Care ne luminează pe noi cu Dumnezeieşti virtuţi. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin''.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro