Calendar ortodox, joi, 23 mai. Cui trebuie să-i zici „La mulți ani” în această zi importantă

Calendar ortodox, joi, 23 mai. Cui trebuie să-i zici „La mulți ani” în această zi importantă © arhivă

Pe 23 mai este mare sărbătoare la români! În calendarul ortodox sunt prăznuiți 2 mari sfinți importanți și este un prilej bun să le zici celor dragi „La mulți ani”. 

Pe data de 23 mai, calendarul ortodox prăznuiește o mare sărbătoare, de care orice bun creștin trebuie să știe! Mai exact, în această zi sunt pomeniți Sfântul Ierarh Mihail Mărturisitorul, episcopul Sinadei, dar și Sfânta Mironosiţă Maria lui Cleopa, scrie agerpres.ro. 

Rugăciunea care alungă spiritele rele

„Doamne, Dumnezeul mântuirii noastre, binecuvântează casa noastră!Căci Tu ești Cel mai presus de toate. Ești zidul cel tare al celor ce și-au pus încrederea în Tine. Depărtează, izgonește și împrăștie toată lucra­rea diavolească! Alungă toată năvălirea răului, toată bântuiala puterii celei potrivnice din spiritele rele de la casa aceasta. Și de la cei ce locuiesc în ea, vegheați mereu de Tine. Căci cu toții poartă semnul crucii Tale celei biruitoare împotriva demo­nilor.Și cheamă numele Tău cel sfânt.

Doamne, păzește pe toți care sunt în casa aceasta! Păzește-ne de toată vătămarea și ispita. Izbăvește-ne de frica de noapte, de săgeata ce zboară ziua, de lucrul ce umblă în întuneric, de intâlnirea cu demonul de amiază. Pentru ca robii Tăi, îndulcindu-se de ajutorul Tau si cu tabara ingereasca fiind paziti, toti ca unul, intr-un gand, cu credinta să cânte: Domnul este ajutorul meu…

Și nu ma voi teme de ce-mi va face mie omul. Și nicio altă creatură, și nici o altă prezență. Și iarasi nu ma voi teme de rau. Pentru ca Tu cu mine esti mereu, în fiecare clipă a vieții mele, până la ultima suflare și dincolo de ea. Caci Tu esti, Dumnezeule, intarirea mea, Stapanitor tare, Domn al pacii, Tata al veacului ce va sa fie, si imparatia Ta este imparatia vesnica. Ca a Ta, a Unuia, este imparatia si puterea si slava, impreuna cu Parintele Tau cel fara de inceput si cu Preasfantul Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.”

R.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro