Calendar ortodox, luni, 23 decembrie. Rugăciunea extrem de puternică pe care să o spui cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului

Calendar ortodox, luni, 23 decembrie. Rugăciunea extrem de puternică pe care să o spui cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului © Facebook

Sărbătoare mare pentru creştini, luni, pe 23 decembrie. În fiecare an, cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului, creştinii prăznuiesc mai mulţi sfinţi. Astfel, în această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii 10 mucenici din Creta.

Sfinţii 10 mucenici din Creta, sărbătoriţi pe 23 decembrie

Sfinţii 10 mucenici au trăit în Creta, în timpul împăratului Deciu. Acesta îi prigonea pe creştini şi nu voia să audă că cineva se opune poruncilor sale. Oameni credincioşi şi cu frică de Dumnezeu, Sfinţii 10 mucenici din Creta nu s-au sfiit de ameninţările împăratului, ci au ales să facă cinste numelui de creştin.

Astfel, pentru că împăratul le-a impus să renunţe la credinţa creştină şi să creadă în idoli, Sfinţii 10 mucenici din Creta au refuzat, astfel că au avut parte de moarte martirică.

Sfinţii 10 mucenici din Creta au fost ucişi, prin tăierea capului. Înainte de moarte, Sfinţii 10 mucenici din Creta nu s-au temut, ci s-au rugat împreună Lui Dumnezeu, rugându-L să le lumineze minţile urmaşilor lor şi să-i îndrepte pe calea cea bună.

În continuare vă prezentăm rugăciunea puternică pe care este bine să o spuneţi, luni, pe data de 23 decembrie, cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului.

"Creta cea mult minunată să o cinstim, că a înflorit flori cin­stite, pe mărgăritarele lui Hristos, stâlpările mucenicilor. Că zece sunt la număr, ferici­ţii şi toată mulţimea demonilor au ruşinat. Pentru aceasta şi cununi au luat mucenicii lui Hristos, cei cu sufletul răbdător. Stelele cele nerătăcitoare ale Soarelui Celui Înţelegător, ca unele ce au luminat de la Ră­sărit, au mers înainte pe calea stelei lui Hristos, Celui Ce S-a născut, aducând luminată prăznuirea lor ca pe o sărbătoare înaintea Naşterii lui Hristos.

Magii cei din Persia au adus daruri lui Hristos, Celui Ce S-a născut în Betleem; iar purtă­torii de biruinţă aduc acum Celui Născut jertfă de înainteprăznuire sângiuirile ca smirnă, credinţa ca aur şi sufletele ca tămâie. În Betleem Se naşte şi Edenul deschide Domnul, Care S-a născut din Fecioara, în chip de netâlcuit. Ieslea şi peştera se gătesc pentru Ziditorul. Magii îşi pregătesc darurile pentru Stăpânul Dumnezeu; şi steaua mai înainte propovăduieşte Lumina. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin".


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro