Calendar ortodox, miercuri, 18 decembrie. Un mare sfânt este prăznuit în această zi!

Calendar ortodox, miercuri, 18 decembrie. Un mare sfânt este prăznuit în această zi! © arhivă

În ziua de 18 decembrie este mare sărbătoare la români! În această zi, în calendarul ortodox este prăznuit un sfânt foarte important și orice bun creștin trebuie să știe acest lucru. 

Pe 18 decembrie, în fiecare an este sărbătoare importantă la români! În calendarul ortodox este pomenit un mare sfânt. Mai exact, în această zi, Sfântul Cuvios Daniil Sihastru este prăznuit în calendar în data de 18 decembrie. 

Sfântul Cuvios Daniil Sihastru s-a născut într-o familie destul de săracă, la o moșie a mănăstirii Sfântul Nicolae din Rădăuţi, la începutul secolului al XV-lea.

Acesta a primit numele de Dumitru la Botez, însă lucrurile s-au schimbat în adolescență. Atunci când a împlinit 10 ani, Sfântul Cuvios Daniil Sihastru a fost dat să înveţe carte în Mănăstirea Sfântul Nicolae din Rădăuţ, iar după numai 5 ani, a fost făcut monah în această mănăstire.

Mai mult, acesta a primit numele prorocului şi împăratului David. 

Cea mai puternică rugăciune pentru depresie și anxietate

În ziua de 18 decembrie este bine să spui o rugăciune extrem de puternică pentru anxietate și depresie, care te va ajuta, dacă te afli în această situație. 

„Izbăveşte-mă, Doamne, de apăsarea şi durerea sufletească, şi de greutatea inimii care mă stăpâneşte cu dreptate. Săvârşit-am tot felul de păcate care mă războiesc, care fac chinul meu de nesuferit. Miluieşte-mă, Doamne, că eu singur sunt vinovat pentru această pustiire şi pieire a sufletului şi a trupului meu. Stăpânitu-m-a iubirea de sine, înrobitu-m-a nepurtarea de grijă, nimicitu-m-a lenevirea! Iartă-mă, Doamne, şi vindecă netrebnicul meu suflet. Depărtează de la mine pe duhul cel rău care face de nesuferit sufocarea sufletului şi a trupului meu. Ţine departe de mine greutatea cea apăsătoare din inima mea”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro