Calendar ortodox, luni, 30 martie. Ziua în care se pomenesc doi sfinți importanți

Calendar ortodox, luni, 30 martie. Ziua în care se pomenesc doi sfinți importanți © Arhivă

Luni, pe 30 martie, sunt pomeniți doi sfinți importanți, pentru unul dintre ei fiind închinată și o rugăciune pentru vindecarea bolilor, atât de necesare în această perioadă nefastă pentru umanitate. Mai exact, creștinii îi cinstesc pe Sfântul Cuvios Ioan Scararul și pe Sfânta Euvula, mama Sfântului Pantelimon.

Sfântul Ioan Scararul s-a născut în 578 și a intrat în cinul monahal pe când avea numai 16 ani. Povățuitorul lui a fost Cuviosul Macarie, care i-a fost alături timp de 19 ani. După moartea acestuia, Ioan Scararul s-a retras într-o peșteră, acolo unde a trăit în condiții aspre timp de 40 de ani. A scris lucrarea „Scara”, cea care îi descrie viața duhovninească, potrivit crestinortodox.ro.

Biserica i-a închinat lui Ioan Scararul a patra duminică din Postul Paștelui. Părintele a murit în anul 649. Iată, așadar, și ce rugăciune îi este închinată.

Locuitor pustiului și înger în trup și de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, părintele nostru Ioan; și cu postul, cu privegherea, cu rugăciunea, cereșți daruri luând, vindeci pe cei bolnavi și sufletele celor ce aleargă la ține cu credință. Slavă Celui ce ti-a dat ție putere; slavă Celui ce te-a încununat pe ține; slavă Celui ce lucrează prin ține tuturor tămăduiri.

Este pomenită și Sfânta Euvula

Tot pe 30 martie este cinstită și Sfânta Euvula, mama Sfântului Pantelimon. Soțul ei a fost un senator păgân, însă ea a avut o credință puternică în Hristos. Ea a fost cea care l-a crescut pe Pantelimon cu dragostea de Dumnezeu.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro