Calendar ortodox, marți, 22 octombrie. Rugăciunea pe care este bine să o spui în această zi sfântă

Calendar ortodox, marți, 22 octombrie. Rugăciunea pe care este bine să o spui în această zi sfântă © arhivă

Pe data de 22 octombrie este mare, mare sărbătoare la români! În calendarul ortodox este prăznuit un sfânt extrem de important.

Un mare sfânt este prăznuit în ziua de 22 octombrie. În fiecare an, în această zi, în calendarul ortodox este pomenit Sfântul Averchie cel întocmai cu Apostolii. Tot în această zi sunt pomeniți Sfinţii 7 tineri din Efes.

Sfântul Averchie a fost episcop al oraşului Ierapole din provincia Frigia, pe vremeaîmpăratului roman Marc Aureliu (161-180). În perioada în care creștinii erau persecutați, Sfântul Averchie a propovăduit Evanghelia.

Rugăciunea care îți va proteja sănătatea

„Stih: Sfinţilor mucenici, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.

Praznicul cel sfânt şi cinstit al sfinţilor pătimitori, să cinstim cu sfinţenie noi poporul cel sfinţit, ca să ne izbăvim de răutăţi prin rugăciunile lor.

Stih: Sfinţilor mucenici, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.

Mucenicii cei viteji sârguindu-se ca să ia de la Hristos cununi sfinţite de biruinţă, au ales mai bine a muri decât a trăi. Pentru aceea lămurit au şi dobândit mărire.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Nespăimântându-vă de durerile trupului, nici de chinuri temându-vă, nici de focul celor ce vă prigoneau, mucenicilor, bărbăteşte aţi propovăduit pe Hristos în privelişte, purtătorilor de chinuri.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Cuvântul cel mai presus de fiinţă, înfiinţându-se din curate sângiuirile tale, Fecioară, ne-a îndumnezeit pe noi, şi ne-a mântuit de stricăciune. Pentru aceea cu credinţă pururea te slăvim pe tine.

Sfântul Mucenic Timotei a trăit în timpul împăratului Iulian Apostatul (361-363). Pentru sfințenia sa, a primit de la Dumnezeu darul facerii de minuni”. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro