Calendar ortodox, marţi, 29 octombrie. Lor trebuie să le spui "La mulţi ani" în această zi

Calendar ortodox, marţi, 29 octombrie. Lor trebuie să le spui "La mulţi ani" în această zi

Sărbătoare mare pentru creştini, marţi, pe 29 octombrie. În fiecare an, la această dată se prăznuieşte sărbătoarea Sfântei Muceniţe Anastasia Romana. Sfânta Muceniţă Anastasia Romana a fost o femeie extrem de bună şi de credincioasă, care şi-a dat viaţa pentru Hristos.

Sfânta Muceniţă Anastasia Romana, sărbătorită pe data de 29 octombrie

Sfânta Muceniţă Anastasia Romana şi-a pierdut părinţii la o vârstă fragedă, la 3 ani, iar stareţa unei mănăstri din Roma a decis să o ia cu ea şi să o îngrijească. Când s-a făcut mare, Sfânta Muceniţă Anastasia Romana era admirată datorită frumuseţii sale sufleteşti şi trupeşti. Guvernatorul de la acea vreme a auzit de frumuseţea ei, astfel că a solicitat ca Sfânta Muceniţă Anastasia Romana să fie dusă la el. Specificăm faptul că în acea vreme, guvernatorul era păgân şi prigonea pe creştini.

Ajunsă în faţa lui, guvernatorul i-a spus Sfântei Muceniţă Anastasia Romana că vrea să o ia de soţie, însă aceasta a refuzat, spunând că îşi dedică viaţa doar pentru Domnul Hristos. După ce a ameninţat-o, guvernatorul a poruncit ca Sfânta Muceniţă Anastasia Romana să fie ucisă. După ce i-au fost tăiaţi sânii limba, Sfânta Muceniţă Anastasia Romana a fost ucisă prin decapitare. Astăzi, o parte dintre sfintele sale moaşte se află la Biserica Grigoriu.

Rugăciunea puternică către Sfânta Muceniţă Anastasia Romana

"Mieluşeaua Ta, Iisuse, Anastasia strigă cu mare glas: Pe Tine, Mirele meu, Te iubesc şi pe Tine căutându-Te, mă chinuiesc şi împreună mă răstignesc, şi împreună cu Tine mă îngrop cu Botezul Tău; şi pătimesc pentru Tine, ca să împărăţesc întru Tine; şi mor pentru Tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără prihană, primeşte-mă pe mine, ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ţie. Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuieşte sufletele noastre.

Orfană ai rămas de mică, fiind de trei ani, dar Părintele orfanilor, Care nu părăseşte pe cei străini, a rânduit ca să fii luată într-un sfânt lăcaş al unei mănăstiri, unde ai crescut cu multă grijă. Acolo cu darul lui Dumnezeu ai învăţat sfânta credinţă şi te-ai încununat cu frumoase virtuţi, ajungând la desăvârşirea sfinţeniei, pentru care noi te lăudăm: Bucură-te, Sfântă Muceniţă Anastasia, mult pătimitoare! Slavă Tatălui şi Fiului şi Duhului Sfânt. Cinste Maicii Domnului. Amin".


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro