Calendar ortodox, marţi, 4 februarie. Rugăciunea pe care să o spui atunci când te simţi deznădăjduit

Calendar ortodox, marţi, 4 februarie. Rugăciunea pe care să o spui atunci când te simţi deznădăjduit © Facebook

Sărbătoare importantă pentru creştini, marţi, pe 4 februarie. În fiecare an, la această dată, Sfântul Isidor Pelusiotul este prăznuit de către Biserică.

Sfântul Isidor Pelusiotul, sărbătorit pe 4 februarie

Sfântul Isidor Pelusiotul a avut o viaţă curată şi lipsită de păcat. Sfântul Isidor Pelusiotul şi-a dorit să ia calea bisericii încă de la o vârstă fragedă, astfel că a îmbrăcat încă din tinereţe haina monahală.

Sfântul Isidor Pelusiotul a fost extrem de iubit şi de apreciat de oameni datorită înţelepciunii pe care o avea şi a sfaturilor pe care le oferă cu mare dragoste de fiecare dată.

În plus, Sfântul Isidor Pelusiotul a lăsat mai multe sfaturi înţelepte scrise sub forma unor scrisori, tocmai pentru ca cuvinte sale pline de putere duhovnicească să ajungă la cât mai multă lume. De asemenea, Sfântul Isidor Pelusiotul i-a învăţat pe oameni să nu fie mândri, ci smeriţi şi buni.

Rugăciune către Sfântul Isidor Pelusiotul

''Întru tine, părinte, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător; ci, să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Preacuvioase Părinte Isidor, duhul tău. Suspinul inimii mele celei zdrobite ascultându-l, Stăpâne, vindecă cumplita zdrobire a sufletului meu, Hristoase, cu rugăciunile cuviosului Tău, ca un Atotputernic.

Ridicându-te cu înţelepciune Dumnezeiască de la lucrarea faptei celei bune la curgerea cea curată de Dumnezeu, Sfinte Isidor, stând înaintea lui Dumnezeu de-a pururea, te-ai îmbogăţit în chip lămurit cu arătarea cea plină de desfătare. Apropiindu-ţi gura de paharul înţelepciunii, preaînţelepţeşte, ai scos de acolo curgere de daruri, cântând lui Dumnezeu cântare de biruinţă. Ca un Nor Uşor a venit la Tine Ziditorul, Stăpână Preacurată, ca să surpe, ca un Atotputernic, cele făcute de mână ale Egiptului, Hristos, Cel Ce este Atotputernic. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin''.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro