Calendar ortodox, miercuri, 14 august. Înainte-prăznuirea Adormirii Maicii Domnului, în această zi

Calendar ortodox, miercuri, 14 august. Înainte-prăznuirea Adormirii Maicii Domnului, în această zi © Foto simbol arhivă

Sărbătoare importantă pentru creştini, miercuri, pe 14 august. Un mare Sfânt al creştinătăţii este prăznuit în această zi şi, de asemenea, este înainte-prăznuirea Adormirii Maicii Domnului! 

Este mare sărbătoare la români, pe data de 14 august. Creştinii îl pomenesc în fiecare an, în această zi, pe Sfântul Proroc Miheia. Acesta s-a născut în Mrisi, din neamul Efrem şi a trăit în timpul lui Iotam, Ahaz şi Iezechia.

Acesta a făcut parte din tribul lui Iuda și mai este cunoscut și sub numele de „Moresitul”, poreclă trasă după numele satului în care s-a născut.Sfântul Prooroc Miheia i-a mustrat de-a lungul vieţii pe toţi cei care l-au părăsit pe Dumnezeu şi se închinau idolilor. 

Sfântul Prooroc Miheia a trăit o viaţă lung şi, după ce a murit, trupul său a fost îngropat în satul Marisi. Ulterior, moaştele lui au fost găsite alături de cele ale Sfântului Prooroc Avacum, atunci când trecuse perioada persecuţiilor.

De asemenea, tot pe 14 august, Înainte-prăznuirea Adormirii Maicii Domnului. În această zi, se oficiază, în cadrul Vecerniei Mari, Rânduiala Prohodului Adormirii Maicii Domnului.

Ce trebuie să faci înainte de Înainte-prăznuirea Adormirii Maicii Domnului

Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare extrem de importantă pentru creştini! Şi pe 15 august, dar chiar de Înainte-prăznuirea Adormirii Maicii Domnului, pe 14 august, femeile nemăritate trebuie să ţină cont neaparat de ceva!

Femeile nemăritate merg la biserică şi împart struguri, prune şi faguri de miere. Acest obicei este transmis din generaţie în generaţie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro