Calendar ortodox, miercuri, 27 noiembrie. Rugăciunea pe care e bine să o spui când te simţi singur şi pierdut

Calendar ortodox, miercuri, 27 noiembrie. Rugăciunea pe care e bine să o spui când te simţi singur şi pierdut © Facebook

Sărbătoare mare pentru creştini, miercuri, la o zi după pomenirea Sfântului Stelian. În fiecare an, pe data de 27 noiembrie, Biserica îl prăznuieşte pe Sfântul Mucenic Iacob Persul.

Sfântul Mucenic Iacob Persul, sărbătorit pe 27 noiembrie

Sfântul Mucenic Iacob Persul a fost prieten bun cu împăratul perşilor, Izdegherd, care l-a convins să se închine zeilor. Când mama sa află că Sfântul Mucenic Iacob Persul a renunţat la credinţa în Domnul îi scrie o scrisoare prin care îl ceartă, făcându-l să-şi dea seama de marea greşeală pe care o face.

După ce a citit scrioarea mamei sale de mai multe ori, flacăra regretului se aprinde în sufletul Sfântul Mucenic Iacob Persul, care şi-a dat seama de greşeala mare pe care a făcut-o. Sfântul Mucenic Iacob Persul i-a promis mamei sale că se va căi pentru păcate şi se va ruga la Dumnezeu să-l ierte.

În plus, pentru a adovedi că cuvintele lui sunt sincere, iar dragostea pentru Hristos Domnul înfloreşte în sufletul său, Sfântul Mucenic Iacob Persul îi recunoaşte împăratului că credinţa în zei este doar o greşeală şi că Hristos este Domnul cel adevărat. Împăratul porunceşte ca Sfântul Mucenic Iacob Persul să fie ucis. Astfel, Sfântul Mucenic Iacob Persul a primit moarte mucenicească, după ce i-au fost tăiate degetele, mâinile şi capul.

Rugăciunea către Sfântul Mucenic Iacob Persul

"Cu mucenicia cea neobişnuită şi înfricoşătoare şi cu vitejiile răbdării, pe toţi i-ai minunat, mult-pătimitorule, cu tăierea fiecărei părţi din trup, rugăciuni de mulţumire preaminunat ai dat lui Dumnezeu. Pentru aceasta, în pătimirea ta cunună ai luat, şi te-ai suit către tronul Împăratului ceresc, al lui Hristos Dumnezeu, Iacobe. Pe Acela roagă-L să mântuiască sufletele noastre.

Înştiinţându-se soţia şi maica ta că tu ai jertfit împreună cu împăratul idolilor, scrisoare de întărire în credinţa creştină ţi-au trimis, după care cu lacrimi de umilinţă ţi-ai cerut iertare de la Dumnezeu şi ai părăsit cu desăvârşire pe împărat şi domni, şi închinându-te lui Dumnezeu şi mărturisindu-L, Îi dădeai slavă cântându-I: Aliluia!

Auzind împăratul că tu te-ai întors la adevărata credinţă, s-a mâniat foarte rău şi întrebându-te, Sfinte Iacob, nu ai vrut să schimbi adevărul pe minciună şi credinţa pe necredinţă, ci defăimând înşelăciunea idolească mărturiseai că unul singur este Dumnezeu, Care a făcut cerul şi pământul, pentru care îţi strigăm:
Bucură-te, că de împărat nu te-ai temut;
Bucură-te, căci credinţa creştină cu tărie ai mărturisit;
Bucură-te, că cinstea lumească pe care ţi-a dat-o împăratul o ai nesocotit;
Bucură-te, că amăgirile împărăteşti nu te-au amăgit;
Bucură-te, că împăratul la grele chinuri te-a trimis;
Bucură-te, că de frica chinurilor nu te-ai înfricoşat;
Bucură-te, că pentru Împăratul cerului ai vrut a pătimi;
Bucură-te, că, chinuindu-ţi trupul, ai câştigat Împărăţia lui Dumnezeu;
Bucură-te, Mare Mucenice Iacob, părtaş al pătimirilor Domnului Hristos! Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului! Amin!".


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro