Calendar ortodox, miercuri, 3 februarie! Rugăciunea către Sfântul Simeon, care te opreşte să faci fapte rele!
Publicat pe 02.02.2021 la 09:49 Actualizat pe 02.02.2021 la 09:49
Potrivit calendarului ortodox, ziua de 3 februarie reprezintă un motiv de mare bucurie pentru creștinii de pretutindeni. În fiecare an, la această dată este sărbătorit Sfântul Simeon, cunoscut drept primitorul de Dumnezeu. În același timp, credincioșii trebuie să știe că există o rugăciune specială adresată lui, care-i va opri pe oameni să facă fapte rele!
- Sfântul Simeon e pomenit pe 3 februarie.
- Ce rugăciune te oprește de la tentația de a face rău.
Astfel, după o zi de la prăznuirea Sfântului Trifon, este o mare sărbătoare pentru creștini. Este vorba despre pomenirea Sfântului Simeon. Odată cu el mai sunt cinstiți însă și alți sfinți importanți, cum ar fi Sfinții Mucenici Adrian şi Evul, Sfântul Vlasie Bouarul, Sfântul Azaria, Sfântul Pavel şi Simon, Sfântul Claudiu și Sfânta proorociță Ana.
Sfântul Simeon, prăznuit pe 3 februarie
Despre Sfântul Simeon, primitorul de Dumnezeu, sinaxarul ne informează că a dus o viață curată, închinată lui Dumnezeu, încă de la o vârstă fragedă. Astfel, acest mare sfânt nu și-a dat ultima suflare până ce nu l-a văzut pe Hristos, lucru pe care i-l vestise înainte Duhul Sfânt.
Despre Sfânta proorociță Ana, pomenită odată cu Sfântul Simeon, se spune că provenea din neamul lui Așer și era fiica lui Fanuil Aceasta a rămas văduvă, după șapte ani în care a trăit alături de soțul său, și s-a retras la Templu toată viața, aducându-I Slavă Celui de Sus.
Rugăciunea care îi oprește pe creștini din a face rău
Astăzi, pe lângă viețile sfinților sărbătoriți, trebuie să cunoașteți și faptul că există o rugăciune puternică, aceasta ajutându-i pe creștini să fie ținuți departe de tentația de a face vreun rău. Textul îl puteți citi integral mai jos:
„Îngerul Domnului a fost trimis ca să te oprească de la fapta ce voiai să o săvârşeşti din îndoiala inimii şi ţi-a vestit că vei vedea plinirea celor proorocite, de care minune veselindu-te, te învredniceşti acum de cinstirea noastră:
Bucură-te, primirea făgăduinţei mântuitoare;
Bucură-te, îndreptare minunată prin înger;
Bucură-te, ascultarea cuvântului dumnezeiesc;
Bucură-te, îndulcire de purtarea de grijă a Ziditorului;
Bucură-te, tâlcuirea tainei mai presus de minte;
Bucură-te, împărtăşire de lumina înţelepciunii;
Bucură-te, descoperirea adâncului judecăţilor dumnezeieşti;
Bucură-te, ascultarea glasului îngeresc;
Bucură-te, lămurirea tainei străine înţelegerii omeneşti;
Bucură-te, buna mireasmă a sfinţeniei;
Bucură-te, făclie nestinsă în ceata drepţilor;
Bucură-te, aşteptarea vederii celor proorocite;
Bucură-te, Sfinte şi drepte Simeoane, mărturisitorule al întrupării Cuvântului! Amin!”, trebuie să rostiți pe 3 februarie.
Citește și: Când este Miercurea Cenușii 2021 și când începe postul Paștelui catolic