Calendar ortodox miercuri, 4 decembrie. O mare sfântă este prăznuită, în această zi

Calendar ortodox miercuri, 4 decembrie. O mare sfântă este prăznuită, în această zi © arhivă

Pe data de 4 decembrie este mare, mare sărbătoare la români! În această zi, calendarul ortodox prăznuiește o sfântă extrem de importantă, de care orice bun creștin trebuie să știe!

În fiecare an, pe 4 decembrie este mare sărbătoare la români. În calendarul ortodox este prăznuită Sfânta Varvara, cea care aducea mereu voie bună și veselie în viețile tuturor credincioșilor care o pomenesc. 

Sfânta Varvara este sărbătorită de creştini în fiecare an pe data de 4 decembrie şi este una dintre cele mai importante sfinte din calendarul ortodox.

Încă din cele mai vechi timpuri, se spune că Sfânta Varvara ar fi sora Sfântului Nicolae. De asemenea, Sfânta Varvara, prăznuită în calendar pe data de 4 decembrie este considerată cea aducătoare de variolă (bubat), dar și aducătoarea bolilor pe care toți copiii le fac, în copilărie.

Ce trebuie să faci pe 4 decembrie

În ziua de 4 decembrie, atunci când este prăznuită Sfânta Varvara este bine să fii bucuros, căci se spune că Sfânta Varvara era o persoană veselă, care avea simțul umorului și, tocmai de aceea, este bine să petrecem și să ne simțim bine alături de cei dragi. 

Rugăciune de mulțumire către Maica Domnului 

„Preasfântă Fecioară,  Preacurată Maică Născătoare de Dumnezeu, Îţi mulţumesc că ne eşti şi nouă Mamă Bună, Iubitoare şi Grabnic Ajutătoare! Îţi mulţumesc pentru toate icoanele Tale făcătoare de minuni şi pentru tot Harul care se revarsă prin ele! Îţi mulţumesc Măicuţă pentru toate comunicările Tale sfinte, pentru sănătate, pentru ajutor, pentru grija Ta de Mamă Iubitoare faţă de noi toţi! Îţi mulţumesc că nu ne laşi pradă celui rău, ci ne aperi şi ne acoperi sub Sfânt Acoperământul Tău!”


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro