Calendar ortodox, miercuri, 5 februarie. Rugăciunea extrem de puternică pentru femeile bolnave!

Calendar ortodox, miercuri, 5 februarie. Rugăciunea extrem de puternică pentru femeile bolnave! © Facebook

Sărbătoare mare, miercuri, pe data de 5 februarie. În fiecare an, la această dată, creştinii prăznuiesc o mare Sfântă.

Sfânta Agata, sărbătorită pe 5 februarie

Sfânta Agata s-a născut într-o familie bogată, ea fiind, de altfel, o femeie foarte frumoasă. Sfânta Agata a fost cerută în căsătorie, însă a refuzat, pentru că ea nu voia să se mărite, ci inima ei era doar la Hristos.

Pentru a o convinge că trebuie să se căsătorească, Sfânta Agata a fost dată pe mâinile unei femei necredincioase, care ar fi trebuie să o determine să renunţe la gândul ei. Sfânta Agata a fost puternică în credinţă şi nu s-a lăsat influenţată, astfel că a fost pedepsită extrem de dur ca urmare a neascultării ei.

Sfintei Agata i-a fost tăiat pieptul, însă printr-o minune Sfânta Agata s-a vindecat. Sfânta Agata a murit în timp ce se afla în temniţă. Datorită vindecării sale cu putere de la Dumnezeu, Sfânta Agata este ocrotitoarea femeilor bolnave de cancer la san.

Rugăciune către Sfânta Agata

''Mieluşeaua Ta, Iisuse, Agata, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un Milostiv, mântuiește sufletele noastre. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.  Cinste Maicii Domnului. Amin''.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro