Calendar ortodox, duminică, 25 august. Sărbătoare importantă în calendar, însoțită de multe restricții. Ce nu ai voie să faci!

Calendar ortodox, sâmbătă, 25 august. Sărbătoare importantă în calendar, însoțită de multe restricții. Ce nu ai voie să faci! © arhivă

Pe 25 august este mare, mare sărbătoare pentru toți românii! În această zi sfântă de 25 august, în fiecare an, orice bun creștin trebuie să cunoască interdicțiile de la care nu are voie să se abată! Pe 25 august, un mare sfânt este prăznuit în calendarul ortodox!

Mare, mare sărbătoare la români pe data de 25 august! În această zi sfântă, în fiecare an, calendarul ortodox îl pomenește pe Sfântul Apostol Bartolomeu.

Pe 25 august, creștinii îl pomenesc pe Sfântul Apostol Bartolomeu, acesta fiind unul din cei doisprezece Apostoli. De asemenea, credincioșii își aduc aminte și de Sfinții Mucenici Adrian și Natalia, soția sa. În această zi sfântă de 25 august, orice bun creștin trebuie să știe care sunt interdicțiile de la care nu are voie să se abată.

Mai exact, din 25 august, când se sărbătoresc Vartolomeii (Sfântul Apostol Bartolomeu), se spune că nu mai cântă cucul, potrivit crestinortodox.ro. Tot acum „se suceşte ziua, ca puiul în găoace”, ziua dă înapoi, iar noaptea creşte. Superstiţia spune că orice presupune învârtire, sucire, răzgândire nu trebuie săvârşite în această zi: nu se toarce, nu se face mămăligă și nu se vorbesc de rău oamenii. De asemenea, nu se bârfește și nu se vorbește urât în casă!

Rugăciunea care îți va aduce spor în toate

În ziua de 25 august, când în calendarul ortodox este prăznuit Sfântul Apostol Bartolomeu este bine să spui o rugăciune care îți va aduce spor și succes în toate lucrurile pe care le faci. 

„Îți sunt recunoscător pentru prosperitate! Îți sunt recunoscător pentru bogăție! Încrederea mea în Tine Dumnezeu este absolută! Sunt copleșit de banii și darurile Tale! Îți mulțumesc din inimă pentru tot! AMIN!”


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro