Calendar ortodox vineri, 23 august. Un mare sfânt este prăznuit în această zi

Calendar ortodox vineri, 23 august. Un mare sfânt este prăznuit în această zi © arhivă

Sărbătoare importantă pe 23 august. Un mare sfânt este sărbătorit în fiecare an, pe data de 23 august. Sfântul Lup este prăznuit de creştini în fiecare an, pe data de 23 august și este un prilej bun pentru a rosti cea mai puternică rugăciune împotriva păcatelor de tot felul. 

Este mare, mare sărbătoare la români, pe data de 23 august. În fiecare an, în calendarul ortodox este prăznuit Sfântul Lup.

Viaţa sa a fost închinată credinţei, Sfântul Lup fiind ajutorul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie din Tesalonic. Sfântul Dimitrie a fost ucis, iar după moartea sa, Sfântul Lup a înmuiat o parte a veşmântului său în sângele lui şi i-a luat inelul pe care îl purta. Datorită credinţei sale, Sfântul Lup a reuşit să facă multe minuni cu ajutorul inelului care i-a aparţinut Sfântului Dimitrie.

Sfântul Lup a fost prins şi torturat şi a murit fiind ucis cu sabia. O mare minune a avut loc chiar înainte de a muri. Sfântul Lup s-a rugat Lui Dumnezeu să-l facă vrednic de botez, iar după rugăciunea pe care a rostit-o o ploaie miraculoasă din cer a căzut peste Sfântul Lup, acesta primind botezul ca răspuns de la Dumnezeu pentru rugăciunea lui.

Cea mai puternică rugăciune împotriva păcatelor

"Mucenicul Tău, Doamne, Lup, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Luminându-te pururea de strălucirile cele neînserate şi stând înaintea Luminii Celei Dumnezeieşti, luminează sufletul meu al celui ce laud pomenirea ta cea strălucită şi purtătoare de lumină, ostaşule al lui Hristos, viteazule pătimitor. Intrând în vitejeştile lupte ale mucenicilor, ai mărturisit pe Dumnezeu, cum că S-a arătat pe pământ şi firea omenească a îndumnezeit-o, prea înţelepte; şi pe idoli i-ai pierdut prin puterea Duhului. Umplându-ţi-se inima de apele vieţii, ca un râu Dumnezeiesc, ai uscat curgerile înşelăciunii; şi cu credinţa ai adăpat cugetele oamenilor, care odrăslesc roadă cerească. Ca o Dimineaţă bine Înfrumuseţată, din coapsele tale ai răsărit pe Iisus, Luminarea tuturor şi Dumnezeu, Care pierde noaptea mulţimii zeilor cu strălucirile cele neînserate, Neispitită de nuntă, Stăpână şi luminează lumea. Amin!".


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro