Calendar ortodox sâmbătă, 9 noiembrie. Cui trebuie să-i spui „La mulți ani”, în această zi

Calendar ortodox sâmbătă, 9 noiembrie. Cui trebuie să-i spui „La mulți ani”, în această zi © arhivă

În fiecare an este mare sărbătoare la români, pe data de 9 noiembrie! În această zi sunt prăznuiți mai mulți sfinți și orice bun creștin trebuie să știe că există chiar și un sărbătorit pe data de 9 noiembrie!

Este mare, mare sărbătoare la români, pe data de 9 noiembrie, în fiecare an! În această zi sunt prăznuiți mai mulți sfinți și orice bun creștin trebuie să știe acest lucru. Mai exact, pe 9 noiembrie, calendarul ortodox îi pomenește pe Sfinții Mucenici Claudiu, Castor, Sempronian și Nicostrat, dar şi Sfântul Ierrarh Nectarie de la Eghina, așa că dacă în cercul tău de prieteni sau în familie există un membru ce poartă numele de Claudiu/Claudia, este numai bine, căci sărbătoritul își așteaptă urările. 

Sfinții Mucenici Claudiu, Castor, Sempronian și Nicostrat sunt pomeniți în calendar în fiecare an, pe 9 noiembrie. Aceștia au suferit moarte martirică, pe vreme ce Dioclețian era împărat (284-305). Cei 4 au fost botezați de episcopul Chiril al Antiohiei

Tot pe 9 noiembrie este pomenit și Sfântul Ierrarh Nectarie de la Eghina, unul dintre cei mai noi sfinți canonizați de Biserica Greciei.

Rugăciune puternică, făcătoare de minuni

“Preasfânta Stăpână de Dumnezeu Născătoare spre ține îmi îndrept gândul, inima și toate simțurile și te rog cu lacrimi:

Ridică-te Stăpână Atotbună și zdrobește pe vrăjmașii noștri și ai Fiului Tău iubit Iisus Hristos, îngrozindu-i cu nebiruită-ți sfințenie, îndreptându-ne pe cărările mântuirii, că să dăm mereu mărire lui Dumnezeu. Roagă-te Fecioară pentru Sfânta Biserică, pentru propovăduirea evangheliei pe întreg pământul, pentru poporul acesta, conducătorii lui, rudele mele, pentru văduve, orfani, bogați, săraci, necăjiți, bolnavi, pentru cei prigoniți pentru credință, pentru salvarea celor ce au rătăcit în secte, pentru cei răposați. Amin” 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro