Sfinţii Mihail şi Gavril. De ce trebuie să ţină cont femeile însărcinate, în această zi

Sfinţii Mihail şi Gavril. De ce trebuie să ţină cont femeile însărcinate, în această zi © arhivă

În fiecare an, pe 8 noiembrie, credincioşii ortodocşi îi sărbătoresc pe Sfinţii Mihail şi Gavril. În această zi, există fel de fel de tradiţii şi superstiţii. Femeile însărcinate trebuie să ţină cont de câteva lucruri importante, transmise din generaţie în generaţie.

Pe data de 8 noiembrie, când sunt sărbătoriţi Sfinţii Mihail şi Gavril, cei consideraţi conducătorii cetelor de îngeri şi călăuzelor sufletelor spre Rai, femeile însărcinate respectă întocmai câteva lucruri simple. Astfel, femeile se asigură că vor avea o naştere uşoară şi că viitorul copilului lor va fi unul plin de bucurii şi împliniri.

Ce trebuie să facă femeile însărcinate de Sfinţii Mihail şi Gavril

În această zi de sărbătoare, femeile care poartă în pântece un copil trebuie să dea de pomană dulciuri şi articole vestimentare, pentru ca bebeluşul care va veni pe lume să aibă parte de o viaţă îmbelşugată. De asemenea, gravidele trebuie să fie atente la cei din jurul lor şi să se asigure că fac tot ce le stă în putinţă pentru bunul mers al situaţiilor întâmpinate.

Ce nu trebuie să facă femeile însărcinate

De cealaltă parte, pe 8 noiembrie, gravidele nu au voie să lucreze. În caz contrar, bebeluşul va fi leneş, delăsător şi îi va fi greu să-şi găsească drumul în viaţă. De Sfinţii Mihail şi Gavril, femeile însărcinată nu au sub nicio formă voie să vorbească de rău alte persoane. Orice vor scoate pe gură în această zi, se va întoarce asupra lor şi asupra copilului lor. 


facebook whatsapp twitter pinterest