Calendar ortodox, vineri, 1 noiembrie. Cea mai miraculoasă rugăciune împotriva bolilor, pe care este bine să o spui în această zi

Calendar ortodox, vineri, 1 noiembrie. Cea mai miraculoasă rugăciune împotriva bolilor, pe care este bine să o spui în această zi © Facebook

Sărbătoare mare pentru creştini, vineri, pe data de 1 noiembrie. În fiecare an, în prima zi din noiembrie sunt prăznuiţi doi mari Sfinţi făcători de minuni. Sfinţii doctori fără de arginţi Cosma şi Damian sunt prăznuiţi de Biserică în această zi.

Sfinţii doctori fără de arginţi Cosma şi Damian, sărbătoriţi pe data de 1 noiembrie

Sfinţii doctori fără de arginţi Cosma şi Damian au fost fraţi, iar mama lor era creştină, în timp ce tatăl era păgânSfinţii doctori fără de arginţi Cosma şi Damian au crescut cu frica şi dragoste pentru Dumnezeu. Cei doi au fost înzestraţi cu putere de la Domnul pentru a vindeca oamenii de boli. Sfinţii doctori fără de arginţi Cosma şi Damian sunt numiţi fără de arginţi pentru că oamenii pe care îi vindecau nu trebuiau să le dea bani, ci doar să mulţumească Domnului şi să creadă în El.

De asemenea, vindecările pe care Sfinţii doctori fără de arginţi Cosma şi Damian le aduceau oamenilor erau date de Dumnezeu, pentru că cei doi Sfinţi nu foloseau medicamente. Când le-a venit sfârşitul, Sfinţii doctori fără de arginţi Cosma şi Damian au fost îngropaţi împreună.

Rugăciunea pe care este bine să o spuneţi către Sfinţii doctori fără de arginţi Cosma şi Damian pentru sănătate

"Slăviţilor făcători de minuni şi Doctori fără de arginţi, Cosma şi Damian! Iubindu-L pe Hristos Dumnezeu din tinereţile voastre, nu numai meşteşugul doctorilor aţi învăţat, ci mai ales har neîmpuţinat al tămăduirii tuturor bolilor aţi primit de la Dumnezeu. Pentru aceasta, şi pe noi, care cădem înaintea cinstitei icoanei voastre, degrab auziţi-ne. Pe copiii care cer ajutorul vostru la învăţătură povăţuiţi-i cu rugăciunile voastre, ca, râvnind vieţuirii voastre, să afle nu numai cele pământeşti, ci mai ales să sporească în cucernicie şi în credinţa cea dreaptă. Celor ce zac de boală şi s-au deznădăjduit de ajutorul omenesc, dar aleargă la voi cu credinţă fierbinte şi rugăciune osârdnică, tămăduire dăruiţi-le cu cercetarea voastră cea milostivă şi de minuni făcătoare; aşijderea şi pe cei ce din pricina bolilor grele au căzut în trândăvire, în puţinătate de suflet şi în cârtire, cu harul cel dat vouă de Dumnezeu întăriţi-i în răbdare şi îndrumaţi-i ca să priceapă sfânta şi desăvârşita voie a lui Dumnezeu în ce ne priveşte şi să se facă părtaşi ai harului mântuitor al lui Dumnezeu. Pe toţi cei ce aleargă la voi cu osârdie ocrotiţi-i de bolile cele crunte, şi apăraţi-i de moartea năprasnică, şi cu puternica voastră mijlocire înaintea lui Dumnezeu păziţi-i neclintiţi în dreapta credinţă şi ajutaţi-i în sporirea duhovnicească, ca împreună cu voi să se învrednicească în veacul ce va să vină a lăuda şi a slăvi numele cel preasfânt şi de mare cuviinţă al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Slavă Tatălui şi Fiului şi Duhului Sfânt. Cinste Maicii Domnului. Amin".


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro