Calendar ortodox, vineri, 7 februarie. Rugăciunea pe care trebuie să o spui pentru a fi ferit de toate relele

Calendar ortodox, vineri, 7 februarie. Rugăciunea pe care trebuie să o spui pentru a fi ferit de toate relele © Facebook

Este sărbătoare mare pentru creştini, vineri, la început de weekend. În fiecare an, la data de 7 februarie, un mare Sfânt al creştinătăţii este prăznuit.

Sfântul Partenie, episcopul Lampsacului, sărbătorit pe 7 februarie

Sfântul Partenie, episcopul Lampsacului, a fost un om bun şi extrem de credincios. Pentru că Dumnezeu l-a văzut sămânţă sfântă, i-a oferit darul de a alunga duhurile rele din oameni şi de a le reda sănătatea celor bolnavi.

În cărţile sfinte sunt amintite mai multe minuni făcute de Sfântul Partenie, episcopul Lampsacului, dintre care vă relatăm două. Una îl prezintă pe Sfântul Partenie, episcopul Lampsacului, în timp ce scoate un duh rău dintr-un om, făcându-l să fugă de la faţa Lui Dumnezeu, iar o altă minune făcută de Sfântul Partenie, episcopul Lampsacului, este cea în urma căreia l-a făcut bine pe un bărbat, care era la un pas să-şi piardă un ochi.

Bărbatul fusese împuns de un taur în obraz şi îi fusese scos ochiul. Bărbatul a mers înaintea Sfântului Partenie, episcopul Lampsacului, cu ochiul în mână şi l-a rugat să-l facă bine. Sfântul Partenie, episcopul Lampsacului, i-a spălat ochiul şi i l-a pus la loc, iar în urma puterii primită de la Bunul Dumnezeu, l-a vindecat pe bărbat, acesta recuperându-şi vederea în trei zile.

Rugăciunea către Sfântul Partenie, episcopul Lampsacului

''Ca pe un arhipăstor preaîndumnezeit al  Lampsacului și ca pe un făcător de minuni și izvor îmbelșugat, te lăudăm pe tine, Ierarhe insuflat de Dumnezeu. Iar tu, ca unul care are îndrăzneală către Domnul, roagă-te să fie izbăviți de tot necazul cei care strigă către tine: Bucură-te, Părinte Partenie!

Om fiind prin fire, înger prin purtări ai fost văzut, Ierarhe Partenie, și cu darurile îngerești faci să strălucească adunarea Bisericii; de aceea, minunându-ne de viața ta, strigăm cu glas mare:
Bucură-te, cel prin care Hristos este lăudat
Bucură-te, cel prin care dușmanul este alungat
Bucură-te, păstor preaîndumnezeit al Lampsacului
Bucură-te, făclie luminoasă a Helespontului
Bucură-te, culme a smereniei și comoară a dragostei
Bucură-te, adânc al curăției și făcător de minuni
Bucură-te, că te-ai umplut de lumină cerească
Bucură-te, că ai nimicit puterea amăgitorului
Bucură-te, slujitor înflăcărat al lui Hristos
Bucură-te, ocrotitorul și apărătorul nostru
Bucură-te, cel prin care credincioșii se aprind
Bucură-te, cel prin care dușmanii sunt surpați
Bucură-te, Părinte Partenie! Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin''.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro