Când pică Paștele în 2020. Câte zile libere avem de Paște

Când pică Paștele în 2020. Câte zile libere avem de Paște © Foto simbol arhivă

Când pică Paştele ortodox şi catolic în 2020. Paștele este o sărbătoare cu dată variabilă, în jurul căreia sunt fixate altele, precum Rusaliile. În acest an, Paștele ortodox pică la o săptămână după Paștele catolic. Vă prezentăm toate detaliile, dar și de câte zile libere se vor bucura românii cu ocazia acestei sărbători! 

În anul 2020, Paștele ortodox pică în data de 19 aprilie, iar Paștele catolic cu o săptămână mai devreme, pe 12 aprilie. Cu ocazia acestei sărbători, românii vor avea parte de o minivacanță de patru zile. 

De asemenea, Floriile vor fi sărbătorite de ortodocși pe 12 aprilie, iar de catolici pe 5 aprilie. 

Românii vor avea liber de la serviciu de pe 17 aprilie, când este Vinerea Mare și până luni, 20 aprilie, când este a doua zi de Paște la ortodoxi. 

Coronavirus 2020. Slujbele de Paște s-ar putea ține în aer liber 

În contextul limitării răspândirii virusului Covid-19, Cancelaria Sfântului Sinod a dispus mai multe recomandări către parohii și mănăstiri. 

Printre acestea se numără afișarea la intrarea fiecărui lăcaș de cult a regulilor anti-COVID-19 emise de Ministerul Sănătății, consultarea, acolo unde este posibil, cu cadre medicale, asigurarea oamenilor cu o zonă de igienizare. 

De asemenea, în timpul Liturghiei vor fi folosite difuzoare exterioare ori va avea loc în aer liber. Înaintea slujbelor bisericești, se citește rugăciunea specială pentru pocăință, pentru a opri epidemia și pentru a însănătoși persoanele care sunt deja bolnave.

Când pică Paștele în următorii ani:

  • Paştele ortodox 2021 – duminică, 2 mai
  • Paştele ortodox 2022 – duminică, 24 aprilie
  • Paştele ortodox 2023 – duminică, 16 aprilie
  • Paştele ortodox 2024 – duminică, 5 mai
  • Paştele ortodox 2025 – duminică, 20 aprilie

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro