Ce a decis BOR în cazul canonizării lui Arsenie Boca! "Nu se face în pripă sau sub emoţii de moment"

Ce a decis BOR în cazul canonizării lui Arsenie Boca! "Nu se face în pripă sau sub emoţii de moment" © arhivă

Se înfăptuieşte minunea aşteptată de ani de zile de credincioşi? Sinodul Biserii Ortodoxe Române a anunţat luni, 28 octombrie, ce a hotărât în cazul canonizării lui Arsenie Boca. 

Luni, 28 octombrie, Sinodul Bisericii Ortodoxe Române, condus de Patriarhul Daniel, a anunţat că a fost acceptată propunerea Mitropoliei Ardealului de cononizare a lui Arsenie Boca. De altfel, Sinodul a specificat că a trimis documentaţia înaintată subcomisiei care se ocupă de canonizarea sfinţilor din România. Acest lucru înseamnă, de fapt, că au început procedurile de canonizare ale părintelui Arsenie Boca. 

”S-a luat act de propunerea Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Ardealului de canonizare a părintelui Arsenie Boca şi de documentaţia înaintată în acest sens. A fost aprobată transmiterea acestei propuneri Subcomisiei sinodale pentru canonizarea sfinţilor români. Această comisie va invita specialiști din diferite domenii de competență să redacteze referate privind canonizarea părintelui Arsenie Boca din perspectiva expertizei lor teologice, de pictură bisericească și de disciplină monahală”, a transmis Sinodul Bisericii Române într-un comunicat remis Agerpres.

De asemenea, se va cere o cercetare a documentelor CNSAS privind activitatea pe care părintele Arsenie Boca a avut-o în perioada 1945-1989. În acest sens, vor fi consultaţi mai mulţi istorici. Până la o decizie finală în cazul canonizării părintelui, Sinodul a precizat că cel mai bine ar fi să se evite "idealizarea excesivă" şi "denigrarea" lui Arsenie Boca. 

”Canonizarea sfinților fiind un proces anevoios, nu se face în pripă sau sub emoții de moment, mai ales când este vorba despre persoane trecute de curând la Domnul", se mai arată în decizia Sinodului.

Vă reamintim că şi în anul 2015, Patriarhia a anunţat că au fost începute demersurile pentru canonizarea lui Arsenie Boca. Atunci, a fost precizat faptul că procedurile pot dura mult timp.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro