Care e secretul unei recolte bogate. Ce trebuie să pui peste pământul din grădină la început de februarie
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 05.02.2024 la 20:09
Actualizat pe 05.02.2024 la 20:09
Deși februarie poate fi o lună rece, primăvara nu este prea departe și mulți așteaptă cu nerăbdare un alt an de succes pentru recolta lor. Care e secretul unor roduri bogate. Ce trebuie să pui peste pământul din grădină la început de februarie.
- Solul este secretul oricărei grădini de succes
- Ce trebuie să pui peste pământul din grădină la început de februarie
Solul este secretul oricărei grădini de succes. Un sol sănătos reprezintă baza recoltei și a unui mediu sănătos. Când solul de grădină este în stare bună, este mai puțin nevoie de îngrășăminte sau pesticide.
Solul organic este bogat în humus, rezultatul final al materialelor în descompunere, cum ar fi frunzele, iarba tăiată și compostul. Reține umezeala, dar se scurge bine.
Ce trebuie să pui peste pământul din grădină la început de februarie
Pământul organic bun de grădină este afanat și pufos, plin cu aer de care au nevoie rădăcinile plantelor, și are o mulțime de minerale esențiale pentru creșterea viguroasă a plantelor și legumelor. Este plin de organisme vii, de la râme la ciuperci și bacterii, care ajută la menținerea calității solului. pH-ul adecvat este, de asemenea, o caracteristică esențială a solului sănătos, scrie planetnatural.com.
Luna februarie poate fi o lună bună pentru a începe lucrul la pământ și pentru a îmbunătăți structura solului pentru primăvară. După ce curățați solul și îl fertilizați în mod corespunzător, este recomandat să acoperiți parcela cu o folie de plastic. Acest lucru ajută la menținerea căldurii și umidității.
De asemenea, este important de știu că, dacă solul din grădină este destul de nisipos, se recomandă construirea răzoarelor aproape de nivelul solului. Odară cu creșterea temperaturilor este recomandat ca solul să fie curățat de buruieni.
Un sol sănătos ar trebui să conțină aproximativ 25% apă
Toate formele de viață, inclusiv plantele și organismele din sol, au nevoie de apă, dar nu prea multă sau prea puțină. Solul sănătos ar trebui să conțină aproximativ 25% apă.
În solurile cu prea mult spațiu de pori (solurile nisipoase), apa se scurge rapid și nu poate fi folosită de plante. În solurile dense, de nămol sau argiloase, solul se îmbină cu apă, deoarece tot spațiul porilor este umplut cu apă. Acest lucru va sufoca rădăcinile plantelor și organismele din sol. Cele mai bune soluri au atât pori mici, cât și mari, scrie sursa menționată anterior.