Care sunt condițiile în care românii pot merge la mare sau la munte după 15 mai. Anunțul lui Nelu Tătaru

Care sunt condițiile în care românii pot merge la mare sau la munte după 15 mai. Anunțul lui Nelu Tătaru © Arhivă

Nelu Tătaru a explicat în această seară la Antena 3 care sunt condițiile în care cetățenii vor putea să părăsească localitatea și să meargă la mare sau la munte după data de 15 mai.

Din 15 mai, România va ieși din starea de urgență și va intra în starea de alertă. Nelu Tătaru a declarat că din această dată cetățenii vor putea părăsi localitatea din motive foarte bine întemeiate.

Dacă românii vor să meargă la mare sau la munte, acest lucru este posibil doar dacă aceștia au o proprietate în acele locuri.

„Ieșirea din localitate va fi făcută doar pe un motiv foarte bine întemeiat: să-ți vizitezi o rudă bolnavă, să mergi cu un copil la un doctor, să ieși chiar și într-un sport individual, să mergi la un pescuit, să vizitezi o proprietate pe care o ai într-o altă localitate.

Dacă ai o proprietate la mare, poți să mergi la mare. Plajele nu vor fi deschise - nu ai terase, nu ai nimic. Dacă ai o proprietate la munte poți merge”, a spus Nelu Tătaru la Antena 3.

În același timp, Ministrul Sănătății a informat că aceste măsuri țin de o primă etapă de relaxare în contextul pandemiei de coronavirus.

„Am înțeles că este o răbdare ajunsă la limită, am înțeles că suntem totuși pe un trend descendent al acestei curbe și am înțeles că lumea a trecut printr-un moment care trebuie gestionat foarte bine.

Este un prim moment pe care eu îl consider mai important decât gestionarea sărbătorilor pascale. Este un moment în care lăsând libertatea de a ieși în oraș, în localitate, lăsând sporturilor individuale, lăsând libertatea de a merge la un salon de îngrijire corporală sau un stomatolog - unde suntem totuși într-o specialitate unde avem o aerosolorizare importantă, o răspândire importantă - dar, conștientizând anumite măsuri, suntem într-o primă etapă unde intrăm într-un nornal.

Asta va avea loc gradual și progresiv. Se va face cu o monitorizare a celor 14 zile, după cum recomandă și OMS”, a declarat Ministrul Sănătății.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro