Cât a ajuns să coste un kilogram de pește în Postul Crăciunului, în zilele cu dezlegare. Creștinii au luat cu asalt piețele
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 09.12.2023 la 17:41
Actualizat pe 09.12.2023 la 17:41
Astăzi și mâine creștinii care respectă postul Crăciunului au dezlegare la pește, așdar mulți români au mers în piețe pentru a cumpăra biban, somn, sturion, caras sau alte tipuri de pește. Cât a ajuns să coste un kilogram.
- Dezlegare la pește pentru cei care respectă Postul Crăciunului
- Creștinii au luat cu asalt piețele
- Cât a ajuns să coste un kilogram
Ne aflăm în postul Crăciunului, în această perioadă despre care se spune că îi pregătește pe credincioşi pentru întâmpinarea marii sărbători a Naşterii Domnului. Dezlegarea la pește este un moment pe care mulți dintre cei care postesc îl așteaptă.
Cât a ajuns să coste un kilogram de pește în Postul Crăciunului
Pentru că astăzi și mâine sunt zile cu dezlegare la pește oamenii au mers în piețe să cumpere pentru a-l pregăti. Dacă vă întrebați cât a ajuns să coste un kilogram de pește, ei bine, de exemplu, într-o piață din Constanța, un kilogram de doradă regală se vinde la prețul de 42 de lei. Crapul este ceva mai ieftin, aproape 33 de lei/kg.
Există însă și variante pentru cei care doresc să scoată mai puțini bani din buzunar. Carasul, de exemplu, are un preț care pornește de la 18 lei/kg, scrie antena3.ro.
În general oamenii preferă să gătească peștele la cuptor, cu diverse legume și condimente, sau să-l folosească pentru ciorbă.
Temperatura la care se face peștele la cuptor
Este adevărat că gătitul peștelui necesită puțin mai multă atenție la detalii decât majoritatea cărnurilor. Fie că îl pui la cuptor, îl prăjești, sau îl faci la abur, există puține lucruri la fel de satisfăcătoare ca un file de pește perfect gătit.
Potrivit unor specialiști, temperatura prea ridicată de gătire poate duce la uscarea excesivă a peștelui, în timp ce temperatura prea scăzută poate duce la o coacere incompletă. Un secret important este de a pregăti peștele la o temperatură moderată, ideală fiind între 180-200 de grade Celsius.
Citește și: Cum faci pește prăjit fără ulei. Rețetă rapidă și super gustoasă