Cât costă 1 kilogram de carne de vită! Alimentul a devenit un lux
Publicat pe 27.04.2022 la 17:19 Actualizat pe 27.04.2022 la 17:20
Scumpirile din ultima perioadă se accentuează din ce în ce mai mult, iar prețul la carne, în special la carnea de vită, înregistrează o creștere mult peste așteptările oamenilor. Mulți români nu își vor putea permite să cumpere un kilogram de carne de vită. Iată cât costă acum acest aliment!
- Carnea de vită, un aliment pe care nu oricine și-l poate permite
- Ce preț are acum un kilogram de carne de vită
Contextul socio-economic actual a dus la scumpiri greu de dus pentru majoritatea românilor. Acum, carnea de vită a devenit un lux, judecând după cât costă doar un singur kilogram.
Cât costă un kilogram de carne de vită
În prezent, antricotul sau muşchiuleţul de vită au ajuns să coste peste 100 de lei pe kilogram în anumite băcănii din Bucureşti. De asemenea, pulpa de viţel fără os se apropie de 50 lei/kg, în supermarket.
Și preţul bovinelor vii la intrarea în abatoare a crescut cu 30% în ultimul an, conform datelor comisiei de clasificare a carcaselor.
Motivul pentru care carnea de vită este cu mult mai scumpă e faptul că cererea este mai mare decât oferta, efectivele din bovine fiind în scădere. Totodată, fermierii plătesc mai mult pentru furaje, iar procesatorii au preţuri mai mari cu utilităţile.
Urmează scumpiri și mai mari
Din păcate, scumpirile nu se opresc aici. Fermierii anunță un nou val de creșteri în perioada următoare. Unul dintre ei este Claudiu Daviţoiu.
Citește și: Cât costă 1 kilogram de cireșe. Prețurile au explodat în supermarket-uri