Cât costa porumbul pe litoralul românesc. Prețurile au crescut față de anul trecut
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 02.07.2023 la 13:24
Actualizat pe 02.07.2023 la 17:45
Porumbul fiert îl putem găsi peste tot, în special pe litoralul românesc, unde foarte mulți turiști aleg să-l consume. Totuși, care este prețul la care ajunge acesta în sezonul estival.
- Cât costa porumbul pe litoralul românesc
- Prețurile au crescut față de anul trecut
În ultimele luni, odată cu inflația, prețurile au crescut în mod îngrijorător. Românii aleg să meargă în vacanțe pe litoralul românesc pentru a se bucura de relaxarea bine meritată după ce au lucrat un an. Prețurile au crescut, iar acest lucru se observă în portofelele acestora, astfel că nici porumbul nu a scăpat de aceste creșteri.
Cât costă un porumb pe litoral în 2023
Porumbul fiert este o gustare delicioasă, iar mulți români aleg să-l consume indiferent de anotimp. Pe litoral, el se găsește la orice pas și poate fi cumpărat. Totuși, prețul lui a crescut față de ultimii ani și poate ajunge o cheltuială destul de mare dacă vorbim de o familie numeroasă.
De la producător și până ajunge la șezlongul clientului, prețul ajunge să crească de 10 ori, iar doritorii vor trebui să scoată bani din portofel pentru a-l achita.
Astfel, un porumb pe litoralul românesc în 2023 a ajuns la prețul de 10 lei. Dacă o familie este numeroasă, cu banii achitați se poate lua un prânz mai consistent.
Porumbul poate fi periculos pentru sănătate
Deși este delicios și mulți turiști aleg să-l cumpere pe litoral, specialiștii trag un semnal de alarmă. Condițiile în care aceștia se depozitează și se fierb nu sunt cunoscute și ar putea duce la probleme de sănătate, având mai multe bacterii.
Se pot ascunde numeroase bacterii periculoase precum Salmonela, Stafilococ auriu sau chiar E.coli, care ar putea să-ți ruineze concediul. Dacă este fiert și depozitat în condiții optime, el este foarte sănătos pentru organism, având numeroase minerale și vitamine, dar și antioxidanți importanți: zeaxantina și luteina.
Magneziul pe care îl conține ajută la diminuarea riscului de producere a atacului de cord și este recomandat să fie inclus în dieta femeilor însărcinate. Acidul folic contribuie la dezvoltarea și regenerarea celulelor, astfel că e benefic pentru dezvoltarea copilului.
CITEȘTE ȘI: Cât timp este bine să lași porumbul la fiert. Secretul folosit de vânzătorii de pe litoral