Cu ce poți să înlocuiești amidonul de porumb în rețete. Cinci înlocuitori pe care te poți baza în bucătărie
Publicat pe 03.04.2023 la 21:31 Actualizat pe 03.04.2023 la 21:31
Dacă ai rămas fără amidon nu este nevoie să mergi la supermarket să cumperi, deoarece acesta poate fi înlocuit. Amidonul de porumb este o pudră care este utilizată pentru gătit, dar și pentru coacere. Iată care sunt înlocuitorii pe care te poți baza în bucătărie!
- Cu ce poți să înlocuiești amidonul în rețete
- Trucurile pe care nu le știai!
Amidonul se găsește adesea în bucătăriile gospodinelor în prepararea rețetelor, însă dacă ai rămas fără el, acesta poate fi înlocuit foarte ușor. Nu este nevoie să mergi la magazin sau să te stresezi prea mult, deoarece noi îți prezentăm cinci înlocuitori care vor da rezultate în pregătirea preparatelor.
Cu ce poți să înlocuiești amidonul de porumb în rețete
Amidonul este folosit adesea în bucătărie deoarece este folosit ca agent de îngroșare, atât în preparate precum, sosuri, supe, dar și dulciuri. În caz că ai rămas fără acest ingredient în bucătărie, noi îți dezvăluim cinci înlocuitori care te vor ajuta rapid.
Făină de grâu conține fibre și proteine. Aceasta poate fi folosită atunci când înlocuiești amidonul de porumb deoarece efectul va fi același. Este recomandat să folosiți de două ori mai multă făină atunci când înlocuiți amidonul.
Cu ce alte ingrediente mai poți înlocui amidonul
Un alt ingredient care te ajută să înlocuiești amidonul sunt semințele de in măcinate deoarece acestea o sursă excelentă de fibre și se pot înlocui. Dacă vreți ca mâncarea să fie îngroșată, puteți să adăugați semințele de in.
Glucomanan poate fi adăugat în locul amidonului de porumb. Este foarte absorbant și îngroașă rapid preparatul. Coji de psyllium este o altă fibră care este obținută din plante și poate fi utilizată ca agent de îngroșare pentru gătit.
Guma de xantan se obține prin fermentarea zahărului, iar aceasta produce un gel care atunci când se usucă acesta este transformat într-o pulbere pe care o puteți folosi la gătit. Este recomandat să utilizați o cantitate mai mică față de amidon.
Dacă vrei să ai un preparat mai îngroșat atunci trebuie să ții cont de următoarele tehnici. Atunci când ții preparatul pe aragaz îl poți da la foc mic pentru mult timp deoarece va rezulta un sos mai gros.
Citește și: Trei idei pentru masa de Paște. Preparatele tradiționale cu care să-ți surprinzi musafirii